Smakstart för Borens damer

Inte en seger i serien i fjol. Nu slog Borens damer till och vann redan i premiären mot Mjölby FC med 1–0.

14 april 2019 19:15

– Ja, det var en bättre start än i fjol, konstaterar Borentränaren Mikael Lindman belåtet after att Borens IK fått med sig alla tre poäng hem efter att ha gästat Mjölby FC i premiären av division 2 nordöstra Götaland.

En bättre start var det sannerligen. För när sista matchen var spelad av fjolårssäsongen så var det en nolla i vinstkolumnen för Boren i serietabellen.

– Men vi vann mot Malmslätt men de drog ju sig ur sen.

Nu är alltså nollan spräckt direkt och enligt Lindman så behöver de inte be om ursäkt för det. Även om de blev lite tillbakatryckta i motvinden i första halvlek.

Men en kontring fem minuter före pausvilan slutade med straff för Boren. Fram stegade Tilda Gustavsson som var säkerheten själv från elva meter.

– Den yngsta i laget fick förtroendet. I andra halvlek sen så var det jättelugnt. Vi flyttar ner Emelie Johnsson i backlinjen och vi släpper inte till någonting. Kämpainsatsen som lag var verkligen imponerande, säger Lindman,

Han fortsätter:

– Sen får vi väl se vad det här var för värdemätare. Men vi fick ju stryk av dem i Danske bank cup med 2–0 så det var ju skönare att vinna nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson