Skyttekungen klar för Maif

Han sköt Vasalund till division 1. Nu återvänder André Rako, 26 år, till moderklubben Motala AIF.

6 februari 2019 12:33

Trots att han hade ett år kvar på kontraktet med Vasalund är det nu klart att André Rako är Maifs spelare.

– En tung förlust för oss. Men André har haft hemlängtan och det är privata skäl som ligger bakom. Om han gått högre upp hade det varit en annan förhandling, säger Chengis Rehman, sportchef i Solnaklubben Vasalund.

André Rako gjorde massor av mål i både serie och cup för Vasalund 2018. Vasalund tog steget upp i ettan. Rako provspelade även för allsvenska AIK där han gjorde någon träning.

Nu blir det ändå division 2 igen med Maif.

– Maif har skött det här professionellt och vi har inte velat stå i vägen. Det har gått väldigt bra och det har löst sig snabbt. Vi har skrivit över honom till Motala, säger Chengis Rehman.

André Rako gjorde en succéfylld vår inför ettan 2015 med Maif, men fick efter det säsongen spolierad av skador. Nu har han gjort en succéfylld futsalvinter med bra spel i både Maifs Rör på den och det andra kompislaget, Norrköpings FK Motala.

Maif bekräftar nu också att André Rako är klar för klubben. Ett tvåårskontrakt har skrivits med anfallaren.

– Självklart en jätteförstärkning för oss offensivt. Han gjorde ju 23 mål i en svår division 2-serie, säger sportansvarige Daniel Soner.

André Rako själv har inte gått att nå för en kommentar till övergången.

Av övriga spelare ryktas det om att Åtvidabergs Besart Kalludra också är klar för Maif, liksom Joe Harris nyazeeländske lillebror Jake Harris.

– De tränar med oss, men inget klart, säger Daniel Soner.

Örebro SK:s Almin Masic fortsätter också att träna med Maiflaget.

På lördag spelar Maif, under nye tränaren Christer Persson, säsongens första träningsmatch borta mot Assyriska Jönköping.

Både André Rako och Almin Masic ska vara med i matchpremiären.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius