Sjöholm om Brodéns hjälp

Nytt år och nya möjligheter. IFK Motala inleder 2018 med en weekend i Hälsingland och match mot Bollnäs och Edsbyn. Nytt är att Magnus Brodén kliver in som rådgivare i ledarstaben.

5 januari 2018 10:00

– Han ska komma hit när han kan. Jag har bollat med honom hela säsongen, det är klart att vi ska dra nytta av Magnus kunskaper, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

En trettonhelg i Hälsingland är vad som väntar IFK Motala när de på fredagsmorgonen sätter sig i bussen och beger sig mot Bollnäs.

– Det blir kul att åka upp dit och spela årets första match. Det brukar vara full rulle och engagerad publik i Bollnäs och det kan nog bli lite folk när det är fredagsmatch, säger Mattias Sjöholm som några dagar in på det nya året lagt förlusten mot Kalix på nyårsafton bakom sig.

– Det har vi gjort. Vi har pratat om den matchen och anlyserat varför det gick som det gick. Det var en besvikelse på alla sätt och vis. Men så är det ibland och det måste man kunna hantera det också, säger Sjöholm.

Ändrar ni om något i ert spel på grund av den insatsen?

– Vi har spelat vårt spel under hela säsongen och vi har spelat bra. Så det finns ingen anledning till några revolutionerande förändringar. Vi vet ju vad som gjorde att det gick som det gjorde. Tittar man rent krasst på den matchen så skapar vi rätt mycket chanser och hade vi kommit in med 3–1 i paus så hade det blivit en helt annan match, säger Sjöholm och fortsätter:

– Det är detaljer i både defensiven och offensiven som vi måste bli bättre på. Vi blir ju straffade varje gång vi inte gör det vi ska fullt ut och det är den stora skillnaden mot allsvenskan. Där hade du råd att göra några misstag i varje match och det ordnade sig ändå. I elitserien smäller det direkt.

Matchen mot Bollnäs är den första av de nio återstående den här elitseriesäsongen för IFK som återfinns på 13 plats i tabellen. Om det tabelläget står sig säsongen ut så är det kvalspel som väntar i slutet av februari.

Men det har Sjöholm ännu inte ägnat en tanke.

– Det är matchen i morgon som är den viktigaste den här säsongen. Så är det inför varje match. Det är det enda vi kan påverka just nu, säger han bestämt.

När Bollnäs gästade IFK i slutet av november slutade det med en tung uddamålsförlust (2–3) i en match där IFK hade ledningen en bit in i den andra halvleken.

– Den kunde vi fått med oss en poäng ifrån sett hur matchen såg ut. Men man får inget gratis som nykomling. Men nu är det ny match i morgon (läs i kväll) och vi ska åka upp och göra vad vi kan. Förhoppningsvis så kan vi få med oss någon poäng nu, säger Sjöholm.

Efter matchen mot Bollnäs stannar IFK kvar i Hälsingland för att på söndag ta sig an Edsbyn.

Magnus Brodén ska inte vara med på matcherna, men mer ett bollplank på träning. Engagemanget är resten av säsongen.

Matchdags

Bollnäs–IFK Motala

Edsbyn–IFK Motala

Elitserien i bandy, omgång 18 och 19

Båda matcherna liverapporteras på mvt.se, start klockan 18.45 fredag och 14.45 söndag.

IFK Motalas trupp på hälsingeturnén, målvakter: Hugo Lundqvist (Jussi Aaltonen). Utespelare: Olle Nordlund, Elias Gillgren, Nicklas Ögren, Patrik Spångberg, Viktor Spångberg, Jakob Edberg, Erik Ivarsson, Fredrik Lönn, Vitaliy Klyushanov, Albin Rohlén, Philip Florén, Oskar Nilsson, Eric Lisell, Rasmus Kettunen.

Nytt i ledarstaben är att Magnus Brodén kommer att vara med så ofta han kan på träning resten av säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson Jens Bollius

Ämnen du kan följa