Nio unga simmare på ängen mellan Jätten och Varamonstranden. I det bleknande höstgräset så känns de aningens felplacerade. Men om fyra år så är det här platsen där de ska genomföra sina träningspass.
För 2021 så är det tänkt att Motalas nya simhall ska stå färdig just här.
– Fyra år kan ju kännas som länge. Men det är ju bara en OS-cykel och tittar du på Leija (Johansson Junttilla) som är yngst av dem som är här så kommer hon bara vara 15 år då. Så hon kommer ju ha möjligheten att träna i den under hela sin gymnasietid, säger Motala simsällskaps chefstränare Marcus Wernström som får något drömskt i blicken när han tittar ut över fältet.
– Jag har varit i en massa simhallar men jag har fortfarande inte sett någon utan fel. Det är dags att ändra på det 2021, säger han och förklarar att det är för att bidra till att den visionen ska bli verklighet som MSS bildat en egen projektgrupp för simhallsbygget.
– Vi har pratat simklubbarna i Umeå och Eskilstuna som är de som senast gjort den här resan och tipset de gett oss är att se till att vara med från början. Det handlar inte om att vi ska vara någon motpart till kommunen utan vi ska vara ett bollplank som de kan ta hjälp av, säger Wernström.
Med projektgruppen lyfter MSS ut frågan från klubbens styrelse och Wernström har av den fått full frihet att sätta samman gruppen och under tisdagen hade den sitt kickoff-möte.
Till den hade Wernström bjudit in Tillväxt Motalas VD Joakim Ljungqvist för att medlemmarna i gruppen skulle få en klar bild av vad Lalandias etablering i Motala kommer innebära.
– I dag har vi också informerat Jimmy Szigeti (biträdande kommundirektör) som är den från kommunen som håller i simhallsprojektet och därifrån fick vi ett väldigt positivt bemötande, berättar Wernström som när han satt ihop gruppen månat om få in en så bred kompetens som möjligt.
– Vi har Andreas Fridolfsson som jobbar för Abtec och som tidigare jobbat för IC-control och jobbat med simtävlingar runt om i världen. Det finns inte många som satt sin fot i fler simhallar än honom. Hans roll är att optimera det som gäller tävlingsdelen. Sen har vi Mikael Trieb, en ironmanmotionär, som får representera vuxna som tränar. Sen jobbar vi för att få in en person som är både simförälder och idrottslärare också, säger Wernström som låter den sista medlemmen i gruppen, Nils Forsfält, presentera sig själv.
– Jag är relativt ny i Motala inflyttad från Stockholm. Gammal rektor. Hur ungdomar har det och vad som driver dem har alltid intresserat mig. Och när man gör det här så måste man tänka 40-50 år framåt och se det ur flera perspektiv. Hälsoperspektivet, vilket jag tror kommer vara det största i framtiden, tävlingsperspektivet och barns rörelsemönster, säger Forsfält.