Silver och EM-biljett för Kevin

Ett perfekt åk räckte till silver på wakeboard-SM för Kevin Jönsson. Besvikelsen över det missade guldet försvann fort.

20 augusti 2019 19:53

I fjol klev Kevin Jönsson upp i juniorklassen under wakeboard-SM och vann då guldet i överlägsen stil. Men till årets SM hade konkurrensen blivit tuffare och han fick nöja sig med silver.

– Jag tyckte jag åkte väldigt bra. Jag satte allt jag vill göra men tyvärr räckte det itne till guld. Men jag var nog väldigt nära, säger Kevin.

Han menar att det är stor skillnad på nivån på deltagarna på årets SM jämfört med bara ett år sedan.

– Alla åker mycket bättre nu. Alla pushar varandra. Så fort någon lär sig ett nytt trick så ska alla andra också lära sig det. Så det är mycket tuffare konkurrens.

Kevin ställde också upp i open-klassen där han ställdes mot seniorerna. Där kraschade han i sitt första åk och berättar att han efter det åkte på säkerhet i det andra av de båda finalåken. Trots det räckte det till en fjärde plats.

– Hade jag kört mitt bästa program så hade jag haft en bättre chans på att nå pallen.

Direkt efter junior-finalen så medger Kevin att han var besviken över att inte ha lyckats vinna guldet. Det besvikelsen gick dock snabbt över när han fick beskedet att han blivit uttagen till EM i Tyskalnd 10-17 september.

– EM-platsen är tusen gånger mer värd än SM. Så nu blir det att träna ännu mer. Jag har ju gått upp i junior-klassen internationellt och det är så sjukt hög nivå på EM.

Träna kommer han dock få betydligt bättre möjligheter till framöver. För på onsdagen börjar han på Rikswakeboardgymnasiet i Fagersta.

– Det kommer bli träning varje dag tills det inte går att köra längre i höst. Sen i april så åker vi med skolan en månad till USA. Så det blir en månads förlängning av säsongen jämfört med i år. Det är något jag verkligen ser fram emot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson