Silver för Albin i junior-VM

Det blev inget guld i junior-VM för Motalakillen Albin Bjerkegren. Ryssland vann inför hemmapubliken i Krasnojarsk.

28 januari 2019 20:59

Sverige förlorade söndagens final i P19-VM inför 4 900 åskådare i Jenisej arena. 2–1 (2–0) blev det för hemmalaget efter mål av Artem Azarov och Valentin Golubyatnikov i första halvlek.

Lukas Widman reducerade för Sverige efter paus, men Sverige kom inte närmare.

Sverige hade imponerat stort tidigare under turneringen, men hade svårt att skapa något framåt i den första halvleken.

– De är lite vassare än oss i första, vi var lite för små i vårt spel och hade för låg fart i passningarna. Efter paus fick vi bättre fart i spelet och skapade mer, säger förbundskaptenen Mattias Rehnholm till svenskbandy.se.

Sverige missade totalt tre straffar i matchen och föll med 1–2.

– Idrotten är grym ibland. Vi släpper in två hörnmål och missar tre straffar. Det är otroligt tungt just nu, säger Mattias Rehnholm efter finalen.

För Albin Bjerkegren, Motalasonen som går bandygymnasiet i Sandviken, var det ett minne för livet att få spela ett mästerskap i arenan i Krasnojarsk.

– En otroligt fin arena och mycket bra inramning. Tyvärr gick det inte hela vägen vilket är synd för jag tycker att vi spelade en bra bandy så just nu är det bara segt att vi inte fick med oss guldet hem till Sverige. Men om ett tag när det här har lagt sig så kommer man inse att vi ändå har gjort det bra, säger Albin Bjerkegren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius