Motalafolk på plats på LHC-premiär

En hel delegation med Motalafolk var på plats i Saab arena på helgens SHL-premiär. Dels för att uppleva nya LHC, men också för att stötta kompisen Henrik Törnqvist i Timrå. I puben sågs Törnqvists bror Carl-Johan Törnqvist och även Maifaren Joel Mårtensson, bandyspelaren Johan Riddarström och Maifs fotbollsspelare Linnéa Sjögren. Efter en stund dök också Jonas Tell från Faik bandy upp. "Jag tror det kan bli jämnt, vi håller på Timrå", sade Linnéa Sjögren som är på väg uppåt i seriesystemet själv med sitt Maif. Johan Riddarström tänker för sin del spela bandy även kommande vinter, för IFK:s B-lag i division 2. Det var gott om Motalabor som sågs på LHC:s premiärmatch, ett LHC som hade 6 348 åskådare och som kan vara på väg att stärka sin ställning som hela länets lag. Det var bra drag, en fin start.

Åstrand gjorde sin 500:e match

Artikelbild

| Motalafansen i SHL. De flesta höll på LHC när det var premiär mot Timrå i Saab arena. Men Linnéa Sjögren och Johan Riddarström var på plats för att stötta bortalagets Motalason Henrik Törnqvist.

Magnus Åstrand är en av de stora ikonerna för Motalafotbollen och för sitt Medevi IF. I lördags uppmärksammades att han gjorde sin 500:e match i Medevitröjan, mot Fornåsa i sexan. Ett mål gjorde han dessutom i 7–0-segern. Målet kom direkt på frispark.

Törnqvist: Saker vi kan ta med oss

Motalakillen Henrik Törnqvists SHL-karriär går efter LHC och Karlskrona vidare i nykomlingslaget Timrå där han har nummer 11 som forward. Han hade något skott på mål i premiären mot LHC, 1–4-förlust, men var ganska anonym i hemkomsten till länet. "En tung torsk. Vi levererade ändå och det finns saker vi kan ta med oss. Första perioden är bra, då har vi fart och passningar. Vi tar med oss det, vi kan mäta oss i den här serien", säger Törnqvist.

Starkenberg om Maifs bästa

Artikelbild

Det var lite fotbollsderby för Sebastian Starkenberg på lördagen. Hans Citys B-lag, AFK Linköping, tog emot hans gamla lag Motala AIF. "Spännande", sade Starkenberg före match. 2–2 blev det på Linköping arena och efteråt sade Starkenberg så här om sitt gamla Maif: "Svängig och överlag en dålig division 2-match. Maif bäst, men lyckas på nått sätt tappa det i andra. Bästa spelare skulle jag säga var nya långa mittbacken, Anthony Manning, tätt följd av Räka (Renato Rako) och Valle (Valon Silka).

Ekström siktar på Göteborgsvarvet

Det var soligt väder i norra Motala på lördagen och då passade Vadstena GIF:s ordförande Lasse Ekström på att ta en löprunda i Västanvik där han har sommarhus. Målet är inte att springa något lopp i höst, men kanske nästa år då Göteborgsvarvet lockar VGIF:aren. Annars är Nya Broloppet nu kommande lördag i centrala Motala. Men det hoppar Ekström över.

Minin jobbade med pingis-VM

Skvallerredaktören var i Ukraina på Champions league förra veckan och letade paralleller mellan Motala-Vadstena och Kharkiv. Blev lite krystat kanske, men Maxim Minin, som gjorde matchprogrammet till CL-premiären, var i Halmstad i våras på lag-VM i pingis. Han var statistiker på det VM dit Västers BTK åkte med en hel buss. Om LFC kan berättas att högerbacken Anna Oscarssons pappa, Patrik Oscarsson, jobbar för Vätternrundan i styrelsen och var på plats på starten i somras under MVT:s livesändning. Världen kan kännas stor, men är ofta liten.