– Vi tar en kväll i taget och vill inte att det ska vara över än, säger tränaren Mattias Sjöholm.

Villa har vunnit de två första matcherna med 13–2 och 5–1 och kan bli klart för semifinal (troligen mot Edsbyn) när tredje matchen spelas i Sparbanken Lidköping arena på tisdagskvällen.

Om IFK skulle vinna väntar match fyra i Motala på torsdag.

– Vi känner väl att vi har gjort det ganska bra, framförallt hemma i fredags, men att det vi ändå gjort för många misstag som kostat mål.

Hemma senast (1–5 till slut) var IFK med vid 1–2 och hade klar kontakt med storfavoriterna Villa men släppte några mål som gästerna sen kunde spela på.

– Vi vet att de är ruskigt bra när de får ställa om på oss och vi måste minimera deras möjligheter till det. Annars blir det svårt. Spelmässigt tycker jag inte att skillnaden var 1–3 i paus eller 1–5 vid full tid, vi var närmare än så, men de är ruskigt effektiva när de får sina lägen.

Inför matchen har IFK också fått ett tufft skadebesked. Vitaliy Klyushanov har spelat färdigt säsongen på grund av den handskada han drabbades av i första matchen i Lidköping i onsdags. Klyushanov testade inför matchen i Motala i fredags, men fick se matchen från sidan. Nu missar han resten av slutspelet, vilket såklart är ett stort avbräck.

Förutom Klyushanov och Anton Spångberg, problem med hjärnskakning sedan tidigare, har IFK Motala alla spelare tillgängliga till tisdagen.

– Vi får se lite hur vi väljer att sätta upp laget den här gången, det är en del saker som vi funderar på. Det blir nog inga stora överraskningar, det handlar mer om detaljer.

Artikelbild

| Vitaliy Klyushanov skadade sig i första kvartsfinalen mot Villa och har spelat färdigt för säsongen.

Vad talar för er?

– Vi tänker inte så. Vi ska försöka göra allt vi kan i den här enskilda matchen, sen får vi se hur långt det räcker.