Schelin är inne på sin andra raka säsong med Tranås AIF i ettan. Tranås gjorde en bra grundserie och alletta och kvalificerade sig för play off 2.

Där eliminerades Visby/Roma med 2–1 i matcher.

Detta efter ett drama som tog slut i sudden death i den tredje och avgörande matchen.

– Det kan gå så snabbt till att säsongen helt plötsligt tar slut eller att det blir vild glädje och man går vidare. I fjol åkte vi ut i play off 2 mot Kristianstad i sudden, att vi gick vidare i år var grymt skönt, säger Marcus Schelin.

– Man vet att det är små marginaler. En liten felstuds kan bli avgörande. Det är roligt på ett sätt, men man är livrädd ibland också.

Tranås säkrade avancemang inför drygt tusen åskådare i ett kokande Stiga Arena.

– Det är bra drag kring laget i stan. Med tanke på hur det blev, att vi fick två matcher på hemmaplan och gick vidare, så är nog kassören glad för de extra slantarna. Det säljs ju lite öl vilket i sin tur skapar extra god stämning på sina håll, säger Marcus Schelin.

Tranås har en treårsplan där målbilden är allsvenskt avancemang. Att det är möjligt har en klubb som Västerviks IK bevisat i närtid.

– Vi har ju redan gjort det bättre än förra året i och med att vi är i play off 3. Vi ska vara nöjda över vår bedrift, det är ju bara åtta lag från ettan kvar. Resterande 40 har spelat färdigt. Det är ett kvitto på att vi har gjort något bra. Men mätta är vi inte, vi ska se till att göra det svårt för Kallinge-Ronneby, säger Schelin.

Just Kallinge-Ronneby är Tranås kommande uppgift under tisdagskvällen. Vinnaren i bäst av tre-fajten går till kvalserien. Blekingarna är favorit då de vann allettan södra på ett imponerande sätt.

– Men Kallinge gick ju direkt till play off 3 och har haft matchuppehåll på ungefär tre veckor. Vi hade ju en och en halv vecka utan match inför Visby. Även om man tränar på bra, så tappar man lite matchvana. Jag hoppas att vi kan dra nytta av det, säger Marcus Schelin.

– Det blir riktigt viktigt att få en bra start hemma i Tranås och vinna första matchen. Lite press känner nog Kallinge. De har varit ettans bästa lag den här säsongen, men vi är inte rädda på något sätt.

Marcus Schelin har haft en lite annorlunda roll denna säsong än tidigare under karriären.

– Jag har varit mest i tredje- eller fjärdekedjan. Det har inte blivit powerplay-spel som tidigare och mindre istid överlag. Men vi har ett bra lag och det enda som är viktigt är att laget vinner matcher, framför allt när jag har kommit upp i åren, säger han.

Förutsättningarna på sistone har inte varit optimala för Schelin.

– Jag har dragits med magkatarr. Jag tappar ju ork på grund av det, men det finns botemedel som gör det bättre. Det krävs mer för att stoppa mig från spel i play off. Det är de här matcherna som är roligast att vara med i.

Hur tänker du inför nästa säsong, blir det fortsättning i Tranås eller kan en återkomst till Motala vara aktuell?

– Jag är öppen för det mesta. Just nu tänker jag bara på nuet. Jag har sagt till Tranås att vi kan sätta oss ner och diskutera efter säsongen. Tranås är absolut ett bra alternativ om kroppen känns bra. Motala kan också vara något. Sedan finns även Mjölby i division 2 om jag inte vill gå ner för långt i seriesystemet. Allt det där tar jag sen. Det som är klart är att jag kommer bo kvar med min sambo i Linköping.