Så belönas IFK av kvartsfinal

Åttondelsfinalskrällen mot Vetlanda ger inte bara kvartsfinal för IFK Motala. Det ger biljetter till cupspel också.

17 februari 2019 13:41

Att nu rankas som ett av Sveriges åtta bästa lag i SM-slutspel höjer statusen på den östgötska bandyklubben.

– Ja, vad vi förstår så får vi nu vara med i Svenska cupen i höst, berättar klubbchefen Pär Beckne.

Kvartsfinalplatsen kan också betyda att IFK får göra comeback internationellt, och spela World cup i oktober.

– Det är en inbjudningsturnering och inget är säkert, men Sirius kom tia i fjol och blev inbjudet. Vi vet ju inte om turneringen spelas i Sandviken heller. Men vi borde ligga bra till, säger Pär Beckne.

IFK Motala tog ledigt på söndagen, men tränar på måndagen och tisdagen innan kvartsfinalen startar utomhus på Lidköpings isstadion på onsdag.

Villa måste alltså besegra Motala utomhus om guldfavoriten ska ta sig vidare.

– Riktigt kul att få spela på isstadion, där har man spenderat många timmar, säger IFK Motalas Lidköpingsson Elias Gillgren.

– Häftigt att få möta Villa. Det är tuffast möjliga motstånd, men riktigt kul att få möta dem, speciellt på isstadion i Lidköping, instämmer IFK:s andre Lidköpingskille, anfallaren Philip Florén.

IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm konstaterar dagen efter segern i Vetlanda att det var en "jäkligt bra bedrift", även om IFK vetat att man är tillräckligt bra för att nå kvartsfinal.

– Det kändes öppet på förhand mot Vetlanda, säger tränaren.

Inför Villamatcherna är det bara Anton Spångberg som på grund av hjärnskakning är borta. IFK har lyxen att till och med kunna ställa ett par man på sidan.

– Det är en bra konkurrens som gör att vi får bra träningar. Även de som inte spelar för dagen kan vara med och bidra, det känns bra, säger Mattias Sjöholm.

Hur ser du på matchserien mot Villa?

– Vi ska spela bäst av fem och varje match kommer att ha sitt eget liv.

Hur mycket fördel har ni av att spela ute?

– Ingen. Vi vill också hellre spela inne, och Villa har många spelare som spelat utomhus större delen av sina karriärer. Så de vet vad det handlar om, säger IFK-tränaren.

Kvartsfinalschemat: 20/2 Villa–Motala, 22/2 Motala–Villa, 26/2 Villa–Motala, 28/2 Motala–Villa (ev), 2/3 Villa–Motala (ev).

Övriga kvartsfinalserier: Edsbyn–Bollnäs, Västerås–Vänersborg, Sandviken–Hammarby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius