Rappestad minglar igång säsongen

Gemenskapen i en förening är värd att slå vakt om och stärka, resonerar Rappestad ridklubb och bjöd in till informationsmöte med mingel inför kommande säsong. Det blev en lyckad upptakt.

Mål. Ella Almgren skyndade bort till hjälmarna efter infomötet. Ett annat mål är SM i dressyr. Nästa år.

Mål. Ella Almgren skyndade bort till hjälmarna efter infomötet. Ett annat mål är SM i dressyr. Nästa år.

Foto: Jörgen Auer

Ridsport2018-01-23 08:53

Förra året hade lilla Rappestads ridklubb 115 licenserade tävlingsryttare. Hur många klubben kommer att ha i år är oklart då säsongen inte har börjat än. Men till detta det första informationsmötet hade i alla fall 55 personer anmält sig. Alla var inte tävlingsryttare, där fanns några föräldrar också.

– Det kan vara kul att träffas så här utanför tävlingsbanorna också, man får ett ansikte på alla och dessutom kan vi informera tidigt om några nyheter och serieupplägg, sa dressyrtränaren Lotta Esping, själv klubbens främsta ryttare med internationell erfarenhet.

Nytt för året är att klubben har infört ett bonussystem för funktionärsarbete vid egna tävlingar. Det nya är att man som funktionär kan samla på sig poäng och med dem ta del av olika rabatter på rid- och hästrelaterade produkter.

– Det har blivit allt svårare att få folk att ställa upp vid tävlingar och det gäller inte bara för oss, utan för alla föreningar och alla idrotter. Alla som är tävlingsryttare i vår klubb måste jobba tio timmar som funktionär, berättade Lotta Esping.

Förra året hade Rappestad tio egna tävlingar, i dressyr eller hoppning. I år kommer minskas antalet till sex.

Klubben försöker att ha lag i så många seriedivisioner som möjligt. Därför ville man också att de närvarande redan nu skulle anmäla intresse för på vilken nivå man kunde tänkas vilja tävla. Division 1, 2 eller 3.

– Jättebra möte. Bra upplägg. Och gott, menade hoppryttaren Amanda Hedström när hon minglade efteråt.

Amanda satsar på att rida i division 3-laget, förklarade hon och berättade att hennes häst hade skadeproblem förra året med ledinflammationer, men att Elandas elände nu är över.

Tioåriga ponnyryttaren Nora Johansson satt nedhukad över en anmälningslista till division 3-laget i dressyr och hade sällskap av mamma Marie Elg Johansson. Nora har en B-ponny, Dixie, men ska börja rida in sig på storasyster Majas C-ponny Alba, berättade Marie. Maja är 19 och söker stor häst. En "trevlig" dressyrhäst.

När såväl mötet som minglet var över skyndade de flesta, för att inte säga alla närvarande, in i den stora Sharpmanbutiken (mötet hölls i häst- hund- jakt- och fritidsföretagets kafeteria). Felice Wahl och Ella Almgren verkade ganska bestämda över vad de ville titta särskilt på.

– De här stövlarna vill jag väldigt gärna ha, men de är ganska dyra, sa Felice och smekte ett par 3 495 kronorsstövlar.

Ella var helt klart ute efter en ny hjälm och skrev också upp sig för en sådan. Den storlek hon vill ha fanns inte i butiken, men kommer nu att beställas hem.

Både Felice och Ella är dressyrryttare. Men Felice är mer än så.

– Jag har en C-ponny, Mayfly Holiday Dreamer (den kallas Müsli) som jag ska rida dressyr, hoppning och även starta i fälttävlan med. Jag har två hästar till, men en av dem, "Calle", har varit skadad länge och kommer troligen att säljas som sällskapshäst.

För Ella Almgren väntar också en spännande säsong då hon har en ny häst, D-ponnyn EG Fermi, som hon bara har haft i tre månader.

– Målet är att kvala nationellt i år i dressyr och kanske får jag rida i division 1-laget. Nästa år hoppas jag på SM-start.

Ella kunde summera dagen väl: vi stöttar alltid varandra jättemycket på tävlingar. Vi har en enorm sammanhållning och den här träffen stärker gemenskapen ännu mer.

Anmälan. Nora Johansson och hennes mamma Maria diskuterar anmälningslistorna till Rappestads olika serielag.
Anmälan. Nora Johansson och hennes mamma Maria diskuterar anmälningslistorna till Rappestads olika serielag.

Ryktbart

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!