Trots att regnet formligen vräkte ner över Hallstavik på torsdagseftermiddagen så hoppade både Rospiggarna och Piraterna in i det längsta att matchen skulle kunna köras.

Men strax före 19.00 kom väderprognosen som sa att regnet skulle hålla i sig i ytterligare några timmar och då fanns inget annat att göra än att kasta in handuken och ställa in.

– Det är svårt att hitta några datum att köra den på. De har fyra gubbar som kör i England och sen är det matcher i Polen. Vi vill ju båda köra med fulla lag och därför väntade vi in i det längsta med att ställa in, säger Piraternas assisterande lagledare Jerry Bengtsson.

Han menade att Rospiggarna gjort precis allt de kunnat för att matchen skulle kunna köras om det bara hade slutat regna.

– Banan var körbar och de har gjort ett jättebra jobb här uppe. De har preppat den för att att det skulle kunna bli regn.Så verkligen en eloge till Rospiggarna. De har en maskinpark och torrt material som det förväntas av en elitserieklubb. Men det går inte att köra speedway när det regnar. Det är ju tyvärr en del av sporten.

Att matchen blev inställd innebär att Piraterna har fyra matcher kvar i elitserien. Samtliga dessa fyra matcher ska köras innan den 22 augusti.

– Det kommer bli galet tight. Om du sen lägger in att de här killarna kör i flera andra länder också. Det är mycket matcher redan och det kommer bli extremt mycket matcher för den del av förarna. Iversen tror jag har match fem dagar i rad nu och det sliter, säger Bengtsson.

Något datum för när matchen mot Rospiggarna ska köras kom inte på torsdagskvällen.

– Vi har 48 timmar på oss att hitta ett datum så det kommer troligen under morgondagen.