Junior-VM-silver för Appelskog

De är ensamma om att ha varit på pallen i samtliga deltävlingar i årets JVM-serie. Men i den sista deltävlingen i Wales förlorade Henrik Appelskog och Tom Kristensson kampen om guldet mot spanjoren Jan Solans.

Henrik Appelskog och Tom Kristensson slutade tvåa i junior-VM efter att tagit samma placering i tävlingen i Wales.

Henrik Appelskog och Tom Kristensson slutade tvåa i junior-VM efter att tagit samma placering i tävlingen i Wales.

Foto: Sixten Funqvist

Rally2019-10-06 20:00

Årets junior-VM i rally, JWRC, har avgjort över fem deltävlingar. Henrik Appelskog och föraren Tom Kristensson har vunnit två av dem, varit tvåa två gånger och trea en gång. 
Trots det så blev de snuvade på guldet av spanjoren Jan Solans i finalen i Wales och fick nöja sig med silvret.
Någon timme efter målgång så var Appelskog inte alltför missnöjd över att det inte räckt hela vägen.
– Det är inte så illa med silver. Det är ju inte så många som har tagit det. Men sen var det ju nära att det blivit ännu bättre. Men Solans är grym så han är helt klart en värdig vinnare. Men det hade vi också varit, säger Appelskog. 
Han fortsätter:
–  Så trots allt så är vi skapligt nöjda. Vi är ju de enda som har varit på pallen i samtliga tävlingar. Det är en 170-180 mil specialsträckor som vi har genomfört utan att bränna av vägen en enda gång. 
I Wales hade duon en jämn fight med Solans under den första halvan av de 22 sträckorna. På den 13:e sträckan avgjordes kampen om guldet till spanjorens fördel när det svenska paret fick punktering. 
 – Det är en sten i spåret som tar i insidan på hjulet. Maximal otur och det var så långt kvar av sträckan så vi var tvungna att stanna och byta hjul, berättar Appelskog.
Hur karriären ser ut framöver kan han inte svara på. Men svaret på vilka minnen han tar med sig från det här året kommer blixtsnabbt.
– Vilka tävlingar man fått åka. Det är ju tävlingar man bara drömt om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!