Piraternas sista pusselbit på plats

Piraternas trupp är fylld. För på måndagen blev det klart att Kai Huckenbeck kommer köra för Piraterna även i elitserien.

29 oktober 2018 17:00

LÄS MER: Han tar plats i Pirattruppen

Tysken Kai Huckenbeck var en bidragande orsak till att Piraterna lyckades vinna det allsvenska guldet. Med ett snitt på 2,143 i de nio matcher han körde under den allsvenska säsongen så var det bara Linus Sundström som var bättre i Piraterna.

Och nu är det klart att Huckenbeck fyller den sista platsen i Piraternas trupp inför säsongen 2019.

– Jag hade väl hoppats på att han skulle bli den tredje eller fjärde föraren in i laget. Men hans prestation gjorde ju att andra klubbar fått upp ögonen för honom. Det sinkade väl det hela litegrann, säger Piraternas lagledare Fredrik Staaf.

Han medger att han ett tag trodde att de skulle få se sig om efter ett alternativ. Men till slut så fick de Huckenbecks underskrift på kontraktet.

– Jag är väldigt glad över att vi har signat Kai. Har han gjort sig ett namn i Sverige så har han gjort sig ett ännu större namn i stan. Han har blivit lite av en publikfavorit och vi har ju ändå försökt få till ett lag som publiken vill se. Vi hade en handfull namn som vi tittade på och sen var det några där vi kände att nä det där är ingen Pirat, säger Staaf.

LÄS MER: Guldhjälten förstärker Piraterna

Pirattruppen inför återkomsten i elitserien 2019 är nu alltså fylld och Staaf och Bengtsson kan nu luta sig tillbaka och se på den trupp de har fått ihop.

En trupp som Staaf menar är över förväntan.

– Från att vi trodde att vi skulle bli ett stryklag till att det blev något annat. Nu har vi personligheterna i truppen som jag tror kan bli en bra grupp. Så jag ser mycket positivt på 2019. Tittar man på vilka vi är i laget så kommer det inte bli något tjafs. Det kommer vara kollektivet som driver det här.

Niels Kristian Iversen blir nu den mest namnkunnige föraren i Piraterna och den som Staaf medger får ses som lagets stjärna. Men han menar att det mycket väl kan finnas fler i Piraterna som har den statusen innan elitseriesäsongen 2019 är till ända.

LÄS MER: Stjärnan återvänder till Piraterna

– Jag ser en enorm potential i (Pawel) Przedpelski och (Daniel) Kaczmarek tror jag kan bli hur bra som helst. Sen tror jag vi kommer få se en helt annan Jonas Davidsson nästa år. Och tittar vi på Linus så körde han ner sitt snitt från drygt 1,8 till 1,373 i år så där har vi också potential. Så börjar man titta på det så ser det jäkligt bra ut, säger Piratledaren.

Som fortsätter:

– Så det känns som vi är väldigt nöjda när vi stänger boxen. Vi står inte här och inte är nöjda med den trupp vi har fått ihop och jag hoppas att supportrar och sponsorer är nöjda med oss.

Pirattruppen

Följande förare är klara för Piraterna 2019

Niels-Kristian Iversen, ingångssnitt 1.922

Mikkel Michelsen, ingångssnitt 1,531

Daniel Kaczmarek, ingångssnitt 1.435

Linus Sundström, ingångssnitt 1,373

Pawel Przedpelski, ingångssnitt 1,353

Kai Huckenbeck, ingångssnitt 1,250

Jonas Davidsson, ingångssnitt 1,064

Daniel Davidsson, ingångssnitt 0.600

Henrik Bergström, ingångssnitt 0.500

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson