Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Piraterna har ett superlag – igen

Positivt och förväntan i luften. Så kändes det kring Motala arena på kristi himmelsfärd när Piraterna hade träning inför allsvenskan. En hel del nyfikna supportrar satt och gick omkring när Piratlaget filade på åkningen, tre och tre. "Vi har ett superlag för allsvenskan. Så det ser bra ut. Men i och för sig hade vi ett superlag i fjol också, och då såg vi hur det gick i elitserien", säger Stefan Johansson.

Johansson har årskort även i allsvenskan och ska se alla matcher. Helene Fredriksson tänker se varannan match. "Det är roligt att det händer nåt, farten lockar", säger hon.

Robin Moberg är en annan trogen supporter som tycker att Kubera ser vass ut på träning. Moberg kommer se de flesta matcher med Piraterna, även nu. "Jag hoppas att det blir tusen pers. Vissa matcher blir bra, som derbyna mot Vargarna. Det blir bra klass ändå", tror Moberg.

230 vip-platser sålda till premiären

Att Motalaborna inte glömt bort Piraterna för att det är allsvenskan i år visas av att redan förra veckan hade 230 vip-platser sålts till torsdagens premiär mot Nässjö. "Vi hoppas på stort intresse", säger Jerry Bengtsson, en av ledarna. En tidig besvikelse var dock att Jonas Davidsson inte fick köra elitseriepremiären med Vetlanda. "Synd", tycker Jerry Bengtsson.

Fotbollsresan besökte FC Orten

Östgöta medias videoserie Fotbollsresan har gått vidare med hållplats fem. I Ryd i Linköping besöktes FC Orten, division 5-lag med tre raka segrar. Inslaget kan ses på mvt.se. Tidigare har resan passerat Tjällmo IP och Sundsparken i Fågelsta, bland annat.

Carina blev KM-vinnare i Tenpin

Tobias "Tuta" Karlsson vann dubbelt i KM i Motalas bowling, både i Team Baltzar och Tenpin. På damsidan, i lokala bowlingens numera enda aktiva klubb Tenpin, vann Carina Johansson KM med siffrorna 1063. Tvåa kom Ragnhild Segerberg och trea Ewa Rydell.

IFK-tränaren favorit i racketlon

Tränaren själv, Mattias Sjöholm, utmålas som favorit när IFK Motalas bandylag i juni ska ha sitt interna racketlonmästerskap. Det bedömer i alla fall spelarna, att tränaren själv vill vinna det hela.

Östermalmsgatan för Enander

En tradition för IFK-bandyns nyförvärv har varit att bosätta sig i en etta på Strandvägen. Jonas Nyman, Henrik Cederbaum och Stefan Erixon bodde där. Jonas Enander från Tellus ska dock bo lite större. Han tar över Rasmus Kettunens lägenhet på Östermalmsgatan, där sedan tidigare lagkamraterna Erik Ivarsson och Fredrik Lönn bor. Åtvidabergaren Jonas Enander var med ett tiotal spelare i IFK i torsdags på IP och såg Maif slå Haninge.

Ritning dröjer några veckor

Många längtar efter att få se den tänkta ritningen över bandyhallsbygget i Motala. En delegation har bland annat varit på studiebesök i Nässjö och Vetlanda och kollat på sätt att bygga hall. Men ritningen blir troligen inte klar för offentlig visning förrän i slutet av maj, bedömer IFK:s klubbchef Pär Beckne.

Wickström är långtidsskadad

Det har ryktats om en tillbakagång till LSW för Andreas Wickström, målvakten. Men Wickström är långtidsskadad och därför spelar han inte i AFK Linköping i tvåan. Rehab är i fokus, för att komma tillbaka i AFK.

Hett

1. Speedway

Piraternas mål är att hålla elitserieklass i allt man gör även i allsvenskan. Spännande att se premiären på torsdag, om publiken också håller nivån. Speedway kittlar!

2. Klassfotbollen

Borens IK:s skolarrangemang har blivit en stark tradition. På lördagen slår sjunde upplagan rekord igen, med uppskattningsvis 700 barn som spelar. Folkfest på Borens IP.

3. Motala AIF Fotboll

Den höga högstanivån håller i sig när det gäller Vladan Ladans Maif. Mot Haninge räckte det till seger. Nu ny match av toppkaraktär, Aspudden-Tellus borta i Stockholm.

Snett

1. Stopp för Appelskog

Ibland går det inte som man tänkt sig. Kartläsaren Henrik Appelskog ledde Sydsvenska rallyt ihop med föraren Tom Kristensson. Men elfel stoppade bilen. Tvingades bryta på femte sträckan.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.