Piraterna har gjort det klart godkänt

Sex poäng efter tre vinster och fem förluster när halva serien är körd.

25 juni 2019 21:19

Betyg på Piraterna efter det?

Godkänt om ni frågar mig.

Man får inte glömma bort att laget väldigt sent fick besked om att en plats i elitserien efter förra årets allsvenska sejour var klar. Så dags hade de flesta andra lag spikat sina trupper och många av de attraktiva förarna var redan uppbokade.

Att Piraterna fick ta "det som blev över" är absolut en överdrift, men marknaden var i alla fall betydligt mindre när det var dags för Fredrik Staaf och Jerry Bengtsson att ta fram miniräknaren och börja pussla ihop ett lag.

Att truppen blev tunn fick vi ett tydligt bevis på förra veckan, i Kumla, när Mikkel Michelsen inte kunde vara med.

Den var då så tunn att man inte ens hade förare med tillräckligt högt snitt som kunde ta hans plats. Det säger en del.

Med det i åtanke har man gjort det godkänt. Tre hemmasegrar på fyra matcher och fyra raka förluster på bortaplan. Ungefär som man hade förväntat sig.

Men det är också tydligt att laget nog bör förstärkas om man ska ha en chans att nå det åtråvärda slutspelet som nu bara är åtta matcher bort.

Ett transferfönster öppnar snart och det är ingen hemlighet att Fredrik Staaf efter sina år som lagledare i Vetlanda har bra kontakt med lediga förare som Martin Vaculik och Leon Madsen.

Att få in en av dem istället för olycklige Daniel Kaczmarek vore en fullträff.

Men det ska finnas pengar till det också och frågan är hur mycket det ekar i kassakistan efter skrala publiksiffror på de fyra hemmamatcher man nu kört.

Kan de kommande mötena på Probaco arena, mot Vetlanda, Indianerna, Lejonen och Dackarna räta upp siffrorna så de närmar sig budgetmålet?

Ja, det är frågan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén