Piraterna föll tungt i toppmötet

Ibland behövs inte så många ord för att förklara. Titta på bilden. Den säger det mesta om seriefinalen mellan Piraterna och Rospiggarna.

40–50 i toppmötet – och Peter Kildemand skadad och förd till sjukhus.

Nej, även om det blev en kraftig uppryckning på slutet blev det en tisdag att glömma för Piraterna i speedwayens elitserie. Hemmalaget kom helt snett in från start, hamnade i underläge med 6–18 efter fyra heat och hamnade för långt efter för att orka komma tillbaka inför 2 954 åskådare.

– Det är inte försvarsbart att vi gör en sådan plattmatch. Aldrig varit med om det här hemma. Jag kan inte sätta fingret på vad det är. Jag är tom, sa Stefan Andersson Skill, lagledaren, i pausen efter tio körda heat.

Piraterna närmade sig rejält efter det, men när Andreas Jonsson höll undan för Greg Hancock i fjortonde heatet var det avgjort.

– Vi kan inte skylla på regnet och banan. Det finns inte en möjlighet. Då är vi bara dåliga förlorare, sa Stefan Andersson Skill.

Otäck olycka

Annars handlade mycket om den otäcka olyckan redan i tredje heatet..

Danske Peter Kildemand kraschade rejält när han körde in i Andreas Jonsson, kastades av cykeln och blev liggande på banan innan han med ambulans fördes till sjukhus. Enligt de första uppgifterna klagade han över smärtor i revbenstrakten och hade svårt att andas. Han kördes direkt i Universitetssjukhuset i Linköping för att fastställa att han inte ådragit sig några inre skador. Han slog i höger sida där levern sitter, men oklart om den tagit skada.

Det tog en dryg halvtimme innan en ny ambulans var på plats och matchen kunde återupptas.

Då fortsatte det lyckligtvis utan liknande olyckor, men gick fortsatt trögt för Piraterna. 1–5 i första heatet, där Greg Hancock och Jonas Davidsson hamnade efter bortaduon Jason Doyle och Max Fricke, visade på nåt sätt vägen för en kväll där det i övrigt mest uppseendeväckande var att regnet höll sig borta..

Startproblem

Som vanligt snackades det mycket om starterna inför elitseriemötet och där hade Piraterna länge problem.

Med starten – och med starterna.

Inte minst gällde det Piotr Pawlicki som inledde med att i sina två första heat tjuvstarta och bli utesluten.

– Jag vet att Rospiggarna är ett bra lag, men vi var inte där i början. Det funkade inte. Det var en dålig insats i Hallstavik, men det här var ännu sämre. sa Andersson Skill..

Piraterna tog sin första femetta när Jonas Davidsson fick med sig Scott Nicholls till dubbelseger i åttonde heatet och minskade differensen till tio poäng, men direkt efter blev det ombytta roller och inför pausen efter tio heat skiljde hela 14 poäng (23–37).

Motalaklubben avslutade starkt, men avståndet var för stort och Rospiggarna befäste med tre nya poäng serieledningen och visade vilket lag som nu är bäst i Sverige.

Poängbäst i Piraterna: Greg Hancock med elva poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa