Piraterna föll i mörkret

Piraterna jagade Eskilstuna Smederna långt in i kvällsmörkret. Men hela vägen nådde de inte. I nomineringsheaten avgjorde hemmalaget med två raka femettor och vann med 49–41.

20 augusti 2019 23:11

En åskskur av det kraftigare slaget såg till att matchen mellan Eskilstuna Smederna och Piraterna blev nära två timmar försenad. När den väl drog igång så hade Indianerna redan släckt Piraternas sista lilla hopp om att kunna ta sig till slutspel.

Detta genom att besegra Masarna.

– Nu kör vi det här som vilken tävling som helst och ska försöka visa vilket bra lag vi är, sa Piraternas assisterande lagledare Jerry Bengtsson då.

Och åskådarna som tålmodigt suttit och väntat i två timmar på att matchen skulle börja lär inte blivit besvikna.

För det bjöds på riktigt bra och spännande speedway där lagen turades om att vara i ledning.

Inför de båda nomineringsheaten var ställningen helt jämn 39–39 och Piraterna hada vittring på sin första bortaseger för säsongen.

Då klippte Smederna till med två raka femettor till hemmasupportrarnas stora förtjusning.

– Det trodde jag inte när vi åkt så bra fram till heat 13. Men det är tyvärr så det har sett ut i många matcher den här säsongen. Det är det där lilla sista vi saknar som andra lag har. Det är väl därför de är i slutspel och inte vi, säger Piraternas lagledare Fredrik Staaf.

Han var mest nöjd över att matchen kunde genomföras.

– Jag trodde inte att det skulle gå att köra när det såg ut som det gjorde. Jag är oerhört glad att det inte blev några incidenter. Det var ju inte nu det avgjordes utan det var förra veckan som vi missade att gå till slutspel.

Nu återstår en match i årets elitserie för Piraterna och den redan 20 timmar efter sista heatet i Eskilstuna.

För på onsdagskvällen är det som bekant möter de som bekant Rospiggarna uppe i Hallstavik.

– Det blir nästa utmaning. Rospiggarna är ju ett lag på väg uppåt i form. Som jag ser det så är de ett slutspelslag men de har haft en motig säsong. Däremot tror jag att Smederna kan bli giftiga i slutspelet. De har ju tagit SM-guld efter att precis ha tagit sig dit förut, säger Staaf.

Poängen: Smederna: Andzejs Lebedevs 13+1, Michael Jepsen Jensen 11+3, Adrian Miedzinski 10+1, Przermyslaw 10+3, Alexander Woentin 3+1, Pontus Aspgren 2.

Piraterna: Pawel Przedpelski 12+1, Niels-Kristian Iversen 11, Mikkel Michelsen 10, Kai Huckenbeck 6+1, Linus Sundström 1, Jonas Davidsson 1.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson