"Perfekt för oss gamla gubbar"

En ny fluga verkar ha landat i Sverige. Pickleball spelas nu i Korpens regi i Motala och bland de första att testa var ett gäng av gamla kompisar.

15 mars 2019 20:00

– Det här är perfekt för oss gamla gubbar. Det är inte så snabbt och det går att få till bra spel, säger Conny Jansson.

Han ingår i ett gäng som under vinterhalvåret träffas en gång i veckan för att fika och tippa. Under sommaren spelar de också golf två gånger i veckan.

Nu har de fått en ny aktivitet att utöva tillsammans, pickleball.

Och det märks tydligt att det finns en hel del tävlingsinsikt i kropparna fortfarande.

Gliringarna är många, åsikterna tydliga men varierande när det gäller att få till domslut, om bollen var ute eller inne.

Conny Jansson:

– Vi blir bara bättre och bättre för varje gång. Det ser du väl?

Han fortsätter:

– För oss som inte är så snabba nu är det här en utmärkt sport. Men faktum är att det svåraste är att lära sig just det, att det inte går så snabbt. Det går att smälla till bollen mycket hårdare än man tror, tack vare materialet.

Vem är bäst av er?

– Det är väl jag och Leif Rooth som håller en lite högre standard. De andra får kämpa för att hänga med, säger han och skrattar.

Den här dagen var de åtta spelare. Då berättar Dennis Lundqvist, verksamhetsansvarig för Korpen i Östergötland, att man spelar på tid, alla spelar en match med varandra i dubbel och den som sen samlat flest poäng vinner.

Men det blev inte vare sig Conny Jansson eller Leif Rooth som vann totalt. Det gjorde Lasse Tell.

– Den här sporten är väldigt stor i USA och kom till Sverige för nåt år sen. Motalakorpen är först i Östergötland och det verkar vara väldigt populärt, framförallt bland seniorer som är en stor målgrupp för oss. Det här gänget är perfekt för den här sporten och det syns att de har väldigt kul ihop, säger Dennis Lundqvist.

Pickleball

Sporten brukar beskrivas som en blandning av bordtennis, badminton, padel och tennis. Planen är lika stor som en badmintonplan och nät likt tennis. Racket är av trä och helt slätt, bollen liknar en innebandyboll men är också helt slät vilket ger minimalt med skruv i bollen

Matcher: Man spelar till 11, poäng bara i egen serve.

Serve: Man slår underhandsslag i badmintonplanens dubbelserveruta och har bara ett försök.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén