– Det här är perfekt för oss gamla gubbar. Det är inte så snabbt och det går att få till bra spel, säger Conny Jansson.

Han ingår i ett gäng som under vinterhalvåret träffas en gång i veckan för att fika och tippa. Under sommaren spelar de också golf två gånger i veckan.

Nu har de fått en ny aktivitet att utöva tillsammans, pickleball.

Artikelbild

| Gänget som testat att spela Pickleball är Arne Lundqvist, Conny Jansson, C-G Alfheim, Lasse Tell, Leif Alex, Leif Rooth, Sam Wiklund, Lennart Elf och Leif Sandell.

Och det märks tydligt att det finns en hel del tävlingsinsikt i kropparna fortfarande.

Gliringarna är många, åsikterna tydliga men varierande när det gäller att få till domslut, om bollen var ute eller inne.

Conny Jansson:

– Vi blir bara bättre och bättre för varje gång. Det ser du väl?

Artikelbild

| Lasse Tell, närmast, vann turneringen den hät dagen. Conny Jansson och Leif Sandell tog också många poäng.

Han fortsätter:

– För oss som inte är så snabba nu är det här en utmärkt sport. Men faktum är att det svåraste är att lära sig just det, att det inte går så snabbt. Det går att smälla till bollen mycket hårdare än man tror, tack vare materialet.

Artikelbild

| Leif Alex in action.

Vem är bäst av er?

– Det är väl jag och Leif Rooth som håller en lite högre standard. De andra får kämpa för att hänga med, säger han och skrattar.

Den här dagen var de åtta spelare. Då berättar Dennis Lundqvist, verksamhetsansvarig för Korpen i Östergötland, att man spelar på tid, alla spelar en match med varandra i dubbel och den som sen samlat flest poäng vinner.

Men det blev inte vare sig Conny Jansson eller Leif Rooth som vann totalt. Det gjorde Lasse Tell.

– Den här sporten är väldigt stor i USA och kom till Sverige för nåt år sen. Motalakorpen är först i Östergötland och det verkar vara väldigt populärt, framförallt bland seniorer som är en stor målgrupp för oss. Det här gänget är perfekt för den här sporten och det syns att de har väldigt kul ihop, säger Dennis Lundqvist.