Pallplats för Sandström

En tredjeplacering och en sjätteplats blev facit för Edward Sandström i helgens två stenhårda ADAC GT Masters-race på Sachsenring.

2 maj 2016 11:31

– Otroligt rolig racing den här helgen, säger Sandström.

Edward Sandström och förarkollegan Daniel Dobitsch kämpade vilt för lördagens pallplats i ett relativt kaotiskt race. Dobitsch startade P19 men tog flera placeringar direkt, och teamet drog nytta av safety car-situationen när depåfönstret öppnade. Sandström kämpade sig upp till tredje plats och höll undan för en hårt jagande Corvette under racets sista 22 minuter.

– Hårt arbete lönar sig! Vi är väldigt nöjda med att ta oss från 19:e till tredje plats. Vi hade bra fart i teamets båda bilar i helgen, säger en märkbart nöjd Edward Sandström.

I söndagens race startade Sandström från elfte startruta, höll positionen till förarbytet trots problem med däcktrycket, men Dobitsch gick ut på nya däck och tog sig upp till sjätte plats i mål. Kfz24teile APR Motorsports andra Audi R8 LMS med förarduon Vanthoor/Stoll knep tredjeplatsen.

– Det här var en grymt roligt racehelg! Vilka fajter, i slutet av dagens race var det sjukt bra racing, det sprutade ju kolfiberdelar överallt. Den som säger att motorsport är tråkigt skulle se det här, hela topp 20 är ju toppförare som fajtas till sista sekunden, säger Sandström.

Kfz24teile APR Motorsport reser direkt till Lausitzring för att finslipa detaljerna inför nästa tävlingshelg i ADAC GT Masters.

– Vi är uppe och kämpar i toppen nu, och det krävs mycket arbete för att nå högst upp, säger Sandström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
mvt.se