Ny jättesatsning för populära sporten

Padelsporten växer så det knakar i Linköping. Till sommaren ska åtta nybyggda banor stå klara i Jägarvallen. "Vi har kollat på Linköping en längre tid", säger Roger Sköld.

Emanuel Vardi, Roger Sköld och Fredrik Haglind satsar på padel i Linköping.

Emanuel Vardi, Roger Sköld och Fredrik Haglind satsar på padel i Linköping.

Foto: Jens Bollius

Padel2019-10-13 15:53

Tillsammans med kompisarna Emanuel Vardi och Fredrik Haglind driver han sedan tidigare Motala padelcenter, som invigdes med fyra inomhusbanor i våras. 

Nu går trion vidare med en storsatsning i Linköping. Här är tanken att en nybyggd lokal i Jägarvallen, mellan djursjukhuset och gamla Europamöbler, ska stå klar fram till sommaren. Detaljplanen är godkänd, bygglovet är inne hos kommunen för granskning. Förhoppningen är att kunna öppna för spel i juni nästa år. Det blir sex innebanor och två utebanor.

– Vi startade i Motala, men har egentligen haft mer kontakter med företag i Linköping och vi har kollat runt en längre tid efter rätt plats. Nu är vi på gång, så det känns bra, säger Roger Sköld. 

Padeln växer i snabb takt runt om i landet. Bara i Linköping har det ploppat flera upp nya banor den senaste tiden, bland annat hade sportcenter på Stångebro nyligen invigning för sin inomhusanläggning. Där ska ytterligare banor byggas utomhus. 

– Det är bara bra med konkurrens. Det hade varit värre om det inte funnits några banor nu när allt fler vill spela, då stryper man intresset. Just nu är det många som hittar till padel och intresset kommer att hålla i sig i många år framöver. Snart kommer det en ny generation fram som är sugna på sporten, i Motala har vi exempelvis flera skolklasser som spelar. I Linköping är det i stort sett fullt på anläggningarna, säger Roger Sköld.

Läget i Jägarvallen ser han också som en fördel.

– I den här delen av stan finns ingen padel, alla andra anläggningar ligger i ett ganska begränsat område i norra delen. Vi kommer att ha nära till universitetet och alla företag på Mjärdevi, plus att vi tänker oss att spelare kan komma från både Rimforsa och Kisa, säger Roger Sköld som själv besökt södra Europa för att skaffa sig en uppfattning om hur sporten bedrivs där. Padel är en jätteidrott i exempelvis Spanien.

– Det känns som om det finns banor i varenda by, säger Roger Sköld.

Det är Åhmans fastigheter genom bolaget Vasaparken som ska bygga och äga de nya lokalerna i Jägarvallen. Trion Sköld/Haglind/Vardi blir hyresgäster, eventuellt blir det ytterligare någon inblandad i projektet.

– Det blir vår hall och vi kommer köra vårt race. Det kommer bli jättebra, säger Roger Sköld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!