Silka på väg till Örebro SK

Motala AIF riskerar att förlora nyckelspelaren Liridon Silka redan nu. Örebro SK och Jönköping Södra är intresserade.

2 december 2013 14:55

På tisdagen startar Maif uppladdningen inför ettan.

På plats då är 19-årige målvakten Jonathan Thuresson från Örebro SK.

– Liri är det hausse om. Bra och fina klubbar i allsvenskan och superettan är intresserade. Det är klart att vi lyssnar och diskuterar det. Om Liri får en plats högre upp så är han värd det. Men det är inget som är klart, säger Maif-fotbollens sportchef Mikael Larsson.

Liridon Silka har tidigare varit aktuell för Åtvidabergs FF och nu är det alltså fler klubbar i Sveriges högsta serier som rycker i honom.

Silka var med och vann Icacupen i futsal på söndagen, men det kan bli så att han inte spelar för Maif i ettan 2014. Även om han har kontrakt nästa år.

– Det är stora chanser att jag spelar någon annanstans nästa år. Jag vill spela högre upp och Maif har godkänt det också. Men inget är klart än, säger Silka.

Konkret ska Liridon Silka till ÖSK under december och träna med dem under en period. Sedan bestäms det om framtiden. Även Jönköping i superettan är officiellt intresserade.

– Båda klubbarna vill ha mig och vi får se vad det blir. Jag trivs också i Maif och kanske stannar, vi får se, säger Silka.

Jonathan Thuresson kan däremot gå andra vägen och bli ny i Maifs division 1-trupp. Målvakten är 19 år och har spelat i Örebro SK:s U19- och U21-lag.

Maif har fått tips om honom av förre tränaren Björn Cervin som nu är verksam i Örebrofotbollen.

Thuresson kommer i så fall att konkurrera om förstaplatsen med Rickard Göthberg i Maifs mål.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!