Drömanfall gav ny hemmaseger

Motala AIF fortsätter att ta segrar på hemmaplan. Och nu vill matchhjälten bara titta uppåt i tabellen.

25 september 2014 13:39

Ibrahim Alushaj till Mohammed Abdulrahman och vidare ut till Alexander Magnusson Glaad. Klapp-klapp spel. Mönsteranfall. Lagkaptenens 2–1-mål med en kvart kvar var vackert och blev avgörande när Maif tog en ny hemmaseger, den här gången mot Halmia.

– Jag missade ju ett läge precis innan men nu hade jag mer tur. Ett riktigt fint fotbollsmål, säger matchvinnaren Magnusson Glaad.

Och avslutet satt där du ville?

– Nej, jag ville ha den i bortre när det blev förflyttning på målvakten, men den går mellan benen och in i bortre via en av hans fötter. Det var lite tur, men tur ska man ha ibland.

Maif inledde matchen med vinden rakt emot och solen stickande i ögonen. De yttre förhållandena påverkade spelet och Maif hade svårt att få till något ordnat spel och stor del av första halvlek handlade om dueller kring studsande bollar. Halmia skapade mest chanser och efter nio minuter hade man ett jätteläge från nära håll. Rickard Göthberg monsterräddade.

– Den fick jag på knät faktiskt. Det var bara att flaxa till och försöka stå i vägen, säger han.

Målvakten var den största anledningen till att Maif kunde ta med sig 0– 0 in i paus. Dominant på Halmias många hörnor och stor i hallänningarnas farliga lägen från nära håll.

– Vi har en kraftig motvind så det blir en jobbig halvlek för oss. De är väldigt bollskickliga så vi får springa mycket. Sedan får man göra några avgörande räddningar, säger Göthberg.

0– 0 var tacksamt efter 45 minuter. Andra halvlek fick en drömstart för hemmaspelarna. Daniel Svärd var vaken på ett misstag i försvaret och revs ner av Halmias målvakt Jonas Käck. Straff och Käck utvisad. Liridon Silka iskall från elva meter.

Men målet fick inte den väntade följden och tolv minuter senare kom kvitteringen. En situation första halvlekens bäste Rickard Göthberg inte var nöjd med.

– Jag är involverad i det. Det kommer ett långt inkast och vinden tar tag i bollen på något sätt. Jag tror att bollen ska nickas bort och sedan blir det en miss mellan mig och Starken (Sebastian Starkenberg), vi får inte iväg bollen och sedan slår han in den. Det är på minuskontot, säger han.

Magnusson Glaads segermål innebär att Maif är fyra i tabellen och har nio poäng ner till Trollhättan under strecket, dock i en helghaltande tabell.

– Det är jämnt men jag tycker inte det känns så jättefarligt. Vi har hemmamatcherna som vi kan förlita oss till. Som det ser ut nu tycker jag vi ska blicka uppåt istället för neråt, säger matchhjälten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!