Besked ändrar inte Öhgrens satsning

OS och Paralympics i Tokyos skjuts upp till 2021 på grund av coronavirusets spridning i världen. Norrköpingskillen Alexander Öhgren får alltså ändra om i sin satsning mot mästerskapet.

Alexander Öhgren, som tävlar för Västers/Team Motala, får nu vänta ett år extra innan det är dags för Paralympics. Så här säger han om beskedet: 

– Det var det enda rimliga och jag står bakom beslutet fullt ut. Dels för samhället i stort, dels för de idrottarna och ledarna som skulle vara med. Man får sig en tankeställare att det finns saker som går före idrotten, säger 31-åringen. 

Hur påverkar det din planering och uppladdning?

– Alla hade sina planer som man får ändra nu. Jag hade tänkt vara tjänstledig från jobbet, men nu blir det ändring. Det kan vara svårt för en del, man har ju arbetsgivare att ta hänsyn till. För min del är det inga problem dock. 

Öhgren var liksom Västerskamraterna Emil Andersson och Aida Dahlen inkvalad på sin rankingplats till OS. Hur det blir med kvalificeringen nu är oklart. 

– Det är många frågetecken kvar. Jag har planen att vara med i alla fall och ändrar inte min satsning. 

Daniel Gustafsson och Linus Karlsson var ännu inte kvalificerade till Paralympics, efter att flera kvaltävlingar ställts in på grund av corona. Huruvida det blir nya kvaltävlingar eller inte, nu när mästerskapen skjutits upp, är ännu oklart. 

För Alexander Öhgren ska inte OS-platsen vara i fara:

– Jag har en bra rankingplats och har koll på mina motståndare. Det gör att jag inte är orolig, så mitt sikte är inställt på att satsa mot Paralympics 2021. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa