Oavgjort som en seger för MAI

Mjölby AI fortsätter sin positiva trend i herrtrean. 0–0 mot Sleipner på Östgötaporten i Norrköping var en framgång.

24 juni 2019 21:39

Ni kanske såg Öst medias tv-sändning på måndagskvällen och där visades en match upp där Sleipner hade mest boll och det mesta av spelet, men där Mjölby AI hade 3–1-överläge i riktigt heta målchanser.

– Försvaret sitter och vi tar en pinne. Det kunde varit tre poäng, men oavgjort är godkänt, säger Mjölby AI:s målvakt Axel Lundquist.

I första halvlek tilldömdes Sleipner en straff på fyra minuters stopptid. Axel Lundquist kastade sig åt ett håll, och skytten Daniel Källsholm sköt mitt i målet och då parerade Lundquist med benen.

En halvdan straff, men en bra räddning som var viktig för bortalaget att få med sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek var det Sleipner som med en rad offensiva byten tryckte på framåt, men det skapades mest hörnor och halvchanser.

I stället var det Mjölby AI som skapade de bästa möjligheterna i omställningar, bland annat genom en bra vänsterkant med backen Edvin Hellqvist, som kom in i stället för skadade Daniel Demirel redan i första halvlek, och mittfältaren Arvid Falk-Lindgren.

Tre bra chanser hade Mjölbylaget, en genom Nils Lindsten som inte fick träff på bollen, en på ett skott från Falk-Lindgren som Sleipnermålvakten Jonathan Erlandsson räddade, och en genom Emil Dagnäs som sköt i stolpen efter Falk-Lindgrens förarbete.

– Jag är supernöjd med prestationen och insatsen, försvarsspelet är fantastiskt bra. Jag är glad att vi står upp mot det här laget. Vår stabilitet i försvaret gör att motståndarna måste göra det bra för att göra mål, de gör det inte på våra misstag. Då lossnar det framåt också. Killarna har tagit tag i det, säger MAI-tränaren Daniel Friberg.

Sleipners tränare Simon Dogan var inte lika nöjd.

– En poäng känns som en förlust. Vi är det bättre laget, men det gäller att göra mål, säger Dogan.

Nu vänder serien och Mjölby AI spelar närmast mot Torstorp hemma på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius