Nytt allsvenskt samarbete för IFK

IFK Norrköpings nya samarbete med allsvenska Eskilstuna lovar gott. Nor Mustafa och Linn Vickius lyfte "Peking" tillbaka i vinnarspåret.

30 augusti 2019 22:05

IFK Norrköping samarbetar numer med två allsvenska klubbar. Linköping och Eskilstuna. Det senare är alldeles färskt men gynnar redan serieledarna som petade in två nya ansikten i startelvan mot Mariebo.

17-årige Nor Mustafa glänste med fin teknik, vass bollmottagning och styrka i anfallet. Centralt på mitten visade Linn Vickius, med erfarenhet av allsvenskt spel, upp en klokhet och bra passningsspel.

– Två träningar och in i det. Jag känner inte tjejerna sedan tidigare så det är lite ovant, man vet inte var de vill ha bollen men jag är glad att jag kunde hjälpa laget, säger Mustafa som gör det svårt att inte dra paralleller till en viss Zlatan Ibrahimovic i löpstil, kroppsbyggnad och touch.

Du har fått höra jämförelsen va?

– Det har kommit någon gång, ha ha ha. Han är min förebild.

Du spelar gärna med IFK igen, det är en ganska rolig höst som väntar?

– Ja, tjejerna är duktiga. Det här var kul, svarar Mustafa.

Anna Eriksson var både nöjd och belåten efter slutsignalen. Efter förlusten mot Örby (1–4) plockade IFK fram en stabil insats och var numret större och bättre än Mariebo.

Clara Flenhagens sena hörnmål i första var förlösande. Innan det hade Alma Sjödahl missat en straff som räddades av duktiga Jennie Svärd Husu.

Alva Selerud drog dit tvåan med vänstern innan Filippa Sjöberg med en rejäl högervolley.

Nu är pressen på Jitex som med en match mindre spelad har fem poäng upp till IFK. Nästa helg väntar en frän seriefinal mellan lagen som kan avgöra säsongen.

Anna Eriksson, IFK:s tränare, välkomnar möjligheten att använda Mustafa och Vickius igen.

– Med Lovisa (Gustafsson) borta och lite andra tjejer borta kände vi att vi ville stärka upp truppen. Vi har kollat med Lindö, Smedby och Linköping Kenty för att öka på trycket på truppen men det har inte gett någon spelare. Vi kan hjälpa Eskilstuna till deras F19-lag, säger Anna Eriksson som summerade insatsen "som en fantastisk match" av IFK.

Fyra matcher kvar?

– Ja, vi har Jitex borta nu. De har bara en förlust än så länge, men vi har det i egna händer. Vi såg förra veckan (Örby) vad som händer om vi har fokus för långt bort, säger IFK-tränaren som har chans att ta in tre spelare från Eskilstuna.

Till kommande helgs viktiga match får IFK tillbaka My Cato som just nu är upptagen med landslagsspel.

Matchfakta

IFK Norrköping 3 (1)

Mariebo IK 0 (0)

Målen: 1–0 (45+3) Clara Flenhagen, 2–0 (51) Alva Selerud, 3–0 (78) Filippa Sjöberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung