Nya namn på IFK:s skadelista

IFK Norrköpings täta försäsongsschema rullar vidare hemma mot Jönköpings Södra. "Just nu är det lite rörigt", säger Jens Gustafsson om läget i truppen.

7 mars 2019 16:56

Efter lördagens 1–1-match mot AFC Eskilstuna tog Svenska Cupen slut.

"Peking" var snabba med att säkra upp ett par nya matcher.

Inte mot vilket motstånd som helst.

Malmö FF och norska toppklubbarna Sarpsborg och Rosenborg kommer alla till Östgötaporten innan den allsvenska premiären.

Innan det väntar Jönköpings Södra på fredag.

En match som vi sänder live på www.nt.se, www.folkbladet.se, www.corren.se och www.klackspark.com

LÄS MER: "Grattis till er som gillar fotboll i allmänhet och IFK Norrköping i synnerhet"

Jens Gustafsson rapporterar om en del nya bekymmer i truppen och räknar bort följande spelare mot J Södra: Carl Björk, Christoffer Nyman, Ian Smith, Kevin Àlvarez och Simon Skrabb.

– Just nu är det lite rörigt, måste jag säga, säger Gustafsson till IFK:s hemsida.

Gustafsson om statusen på de skadade spelarna:

– Vi har fortfarande Christoffer Nyman som rehabiliterar. Simon Skrabb har inte kunnat träna på planen efter förra matchen. Ian Smith och Kevin Álvarez fick lite bekymmer under torsdagen. Sedan är Carl Björk borta en längre period.

SeadHaksabanovic som fick kliva av cupmatchen mot AFC är åter tillgänglig för spel. Även Rasmus Lauritsen är hel, uttagen och redo efter skada.

Gustafsson avslöjar vidare att IFK går mot en period där det kommer att laboreras allt mindre.

– Detta är sista matchen innan vi börjar resonera kring laget in i den allsvenska premiären. Nu har vi tre matcher kvar efter Jönköping Södra så nu behöver vi se lite saker som vi känner att vi behöver ha på sin plats när vi går in i den långa säsongen. Så vi kommer prova lite nya saker i matchen på fredag.

– Vi vill se en prestation över 90 minuter som är stabil. Vi ska spela med hög intensitet och om vi tittar på förra matchen, alltså den mot AFC i Svenska cupen, vek vi undan för duellspelet. Där förväntar jag mig att vi har lärt oss utav det och ser till att vi verkligen ställer upp i det, till att börja med, säger Gustafsson.

Truppen mot J Södra:

Isak Pettersson, David Mitov Nilsson, Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen Lars Krogh Gerson, Kasper Larsen, Alexander Fransson, GudmundurThórarinsson, Johannes Vall, Jordan Larsson, Pontus Almqvist, Kalle Holmberg, Simon Thern, Filip Dagerstål, Alexander Jakobsen, ManasseKusu, SeadHaksabanovic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung