0–0 slutade matchen mot Värmbol och Maif fortsätter därmed att ha svårt mot just Katrineholmslaget.

Maif saknade sin anfallsstjärna André Rako som avstod matchen på grund av privata skäl. Ingen annan kunde nu kliva fram och göra mål för Maif.

Lillebror Ivan Rako gjorde säsongsdebut och byttes in efter 65 minuter, men inte heller han kunde näta.

– Maif hade ett avslut på mål och fem-sex skott utanför. Det var en chansfattig match där vi gör det rätt bra. På förhand hade jag tagit en poäng alla gånger, men nu är det jag som är besviken eftersom vi var närmast tre poäng med bollar i ribban och stolpen, säger Värmbols lagledare Rickard Lönn.

Matchen spelades på en studsig naturgräsplan och för Maif blev det mer kamp än skönspel.

– Vi ville vinna och visade vilja för det, men det blev en match fylld av kamp. Vi står upp bra, men kunde inte hitta tillräcklig variation framåt. Det blev mycket duellspel och vi hade ett par möjligheter, men vi lyckades inte, kommenterar Maifs tränare Christer Persson.

Både Valon Silka och Ibrahim Koroma utgick mitt i matchen med känningar i lår. Oklart hur allvarligt, det får tittas på det i veckan.

Ivan Rako fick sitt inhopp, men uträttade inte mer än någon annan på 25 minuter. André Rako ska vara tillbaka i träning när laget träffas igen på tisdag.

Nästa match spelar Maif hemma på lördag, mot topplaget Newroz.

Publik: 329.

Maifs startelva: Oliver Bergman – Jonathan Hellqvist, Jesper Adolfsson, Ibrahim Koroma, Elmer Civgin – Valon Silka, Simon Karlsson – Renato Rako, Edon Silka, Ahmed Qasem – Eldin Lugonja. Inbytta: Fadel Youssif, Besart Kalludra, Ivan Rako.