Nummer ett njöt av resan

Grabbarna i täten hade en bra färd i Vätternrundan. Nummer ett, Peter Liljedahl, njöt bland annat av ett stort publikstöd.

20 juni 2016 11:10

– Vätternrundan gick bra, vädret som många var rädda för drabbade oss inte så hårt. Lätt motvind till Jönköping blev till medvind tillbaka till Motala. Natten var varm, berättar Liljedahl som för tre veckor sedan körde nordtyska Mecklenburger seen runde och nu tog sig fram 30 mil igen.

– Vid Hjo började regnet, men efter cirka fyra mil slutade det att regna. Jag tycker att det var en mycket bra runda, längs vägen ner till Jönköping mottogs vi av tusentals åskådare som hyllade oss som hjältar. Bara i Gränna hade det samlats minst 3 000 åskådare, och i Ödeshög var nog hela staden vid depån for att hylla alla cyklister, cykelpropaganda när den är som bäst, säger Peter Liljedahl.

Från täten åkte Peter Liljedahl på tiden 11.48, Marcus Wahlstedt på 12.01, och Jan Rydell, nummer två, på 12.25.

– Jag kommer att köra varje år framöver så länge som hälsan tillåter. Vilket tema som gäller nästa år måste få växa fram, i år var temat Mecklenburger seen runde, säger Peter Liljedahl.

Det var Sten-Otto Liljedahl och Ewert Rydell som startade Vätternrundan på 60-talet och deras söner har nummer ett och två.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius