Näfver på väg bort från Maif

Redan efter en säsong är Kristoffer Näfver, 28 år, på väg bort från Motala AIF. Förklaringen är att det är jobbigt att pendla från Örebro.

13 januari 2015 15:26

Kristoffer Näfver har inte tränat med Maif sedan säsongen tog slut med avgående tränaren Lennart "Kral" Andersson i november.

I slutet av året var han på semester i Thailand och han har sedan inte kommit i gång med träningen under nye tränaren Niklas Egnell.

Förklaringen till frånvaron är att Näfver och Maif förhandlar om att bryta kontraktet i förtid. Näfver har annars ett år kvar på sitt kontrakt.

– Jag tränar inte tills vidare med Maif. Vi får se vad som händer, men jag vill inte säga något mer innan något är klart, säger Kristoffer Näfver.

Maifs sportchef Mikael Larsson bekräftar att Näfver är en av de tveksamma spelarna inför säsongen i norrettan.

– Han tillhör oss och det handlar nu om en försäljning eller att han spelar kvar. Vi får diskutera oss fram till bästa lösningen, säger Larsson som hävdar att "de flesta Örebroklubbar under ÖSK" har hört av sig och visat intresse för Näfver.

Kristoffer Näfver, som tidigare spelat för såväl ÖSK som Djurgården, säger att han är nöjd med sin höstsäsong i Maif. Under våren var han halvskadad, men kom i gång under hösten med bättre spel.

– Vi kom ju delad trea i serien och det kändes bra. Jag trivdes bra. Men det har tärt att pendla, säger Näfver som jobbar heltid på ett lager i Örebro.

Kristoffer Näfver tränar nu på egen hand och håller sig i form, liksom parhästen Rasmus Norén som han var på semester i Thailand ihop med.

Norén är också aktuell för Maif men han stannar troligen också i någon Örebroklubb. Norén hade svårt att platsa i Maif under våren, men var bra i Karlslund dit han lånades ut under hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!