Tybring om bike games och golfkarriären

Anna Tybring släppte golfkarriären helt. Nu brinner hon för annan idrott. I helgen gläds hon över rekord i Vättern bike games.

MTB 9 september 2019 15:28

– Två år tog det att sätta sig. Nu känner vi att vi har nått fram tredje året, med en ny arena, säger Anna Tybring.

Det tidigare golfproffset, som hade golf som yrke i tolv år, är veckans gäst i Sportsnack. Videointervjun kan ses på mvt.se.

I sitt nuvarande yrke på Vätternrundans kundtjänst, där Tybring framför allt har som uppgift att ta emot anmälningar och svara på frågor, noterar hon att 87 lag i skrivande stund är anmälda till Vättern bike games långloppstävling kommande lördag. Lagen kan köra fyra, åtta eller tolv timmar.

De tidigare två åren har det varit kring 50 lag som kört på Dunteberget. Nu blir det nästan det dubbla i Bondebacka.

– De flesta vill köra den långa varianten. Många vill köra mycket och det tycker vi är roligt, säger Tybring.

Hur kommer det sig att triathlon och klassikerlopp och MTB och sånt är så populärt?

– Folk vill testa nya utmaningar, och gärna extrema saker. Bike games är roligt att köra i lag.

Varför har annan lagidrott problem, typ innebandy och fotboll, med att få ihop lag?

– Man kanske är bekväm nuförtiden och vill bestämma över sin tid. Man vill träna när det passar, funderar Anna Tybring.

Tybring är själv småbarnsmamma och upptagen av livspusslet. Hon vill ge tillbaka till idrotten genom att hjälpa till med barnens idrott, typ bandyn i IFK Motala och fotbollen i BK Zeros.

Samtidigt försöker hon träna själv för det egna välbefinnandet. Det blir promenader, löpning, tabata och cirkelträning. Hon kan dra nytta av Maifs gym på Idrottsparken.

– Jag kanske ska göra Tjejklassikern nästa år. Man vill ju gärna ha gjort själv det man jobbar med. Jag har inte gjort något av klassikerloppen, erkänner 40-åringen.

Golfen, där hon vann tävlingar på svenska touren, spelade på Europatouren och för framgångarna bland annat tilldelades MVT:s Guldklocka, var en gång en viktig del av livet. Men faktum är att hon bara gått tre golfrundor sedan hon lade ned karriären för nio år sedan.

– Det var ett jobb som jag älskade då. Men social golf är inget för mig. Jag blir alldeles för tjurig när jag inte spelar bra och då är jag inte rolig att gå ihop med, säger hon och ler åt sig själv.

 

Personligt

Namn: Anna Tybring. Ålder: 40 år. Bor: Hus i Råssnäs. Familj: Sambo och två barn. Yrke: Kundtjänst på Vätternrundan. Fritidsintressen: Barnens idrott. Förebild: Förr var det Annika Sörenstam. Drömresemål: Australien igen. Blir glad av: När barnen är glada. Blir irriterad på: När jag spelar dålig golf. Lyssnar på: Laleh. Bästa tv-program: Himmelsdalen, Vår tid är nu. Favoritlag: Hammarby. Okänd talang: Bra på att laga mat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa