De sprang – för de som inte kan springa

Starten gick samtidigt världen över. I Motala utgjorde Team Thoréns ett tiotal löpare av de totalt 72 000 som i helgen sprang Wings for life world run.

Annie Thorén i täten för Team Thoréns i inledningen av wings for life run. Motalalöparna var några av de totalt 72000 startande världen över i det virtuella loppet.

Annie Thorén i täten för Team Thoréns i inledningen av wings for life run. Motalalöparna var några av de totalt 72000 startande världen över i det virtuella loppet.

Foto: Thomas Augustsson

Motionslöpning2020-05-04 14:00

Det speciella med Wings for life world run är att det inte finns någon förutbestämd mållinje. Utan deltagarna ska så länge de kan hålla undan för den bil som startar en halvtimme efter dem och som ökar farten vartefter loppet pågår. 

– Idén kommer från en stiftelse som heter Wings for life och som forskar kring ryggmärgsskador. Det har tidigare varit ett stort event nere i Kalmar. De senaste två åren har det gått i Hagaparken i Stockholm. Nu med rådande läge har de valt att göra det virtuellt istället, säger Annie Thorén.

Hon fick frågan om hon kunde sätta ihop ett team som kunde springa loppet i Motala och Annie lyckades samla ett tiotal villiga att springa för de som inte kan springa.
– Det är 72 000 startande över hela världen och alla pengar går till ryggmärgsforskningen. Om det finns intresse har jag en ambition att arrangera ett riktigt sånt här lopp i Motala kommande år, säger Annie. 

När starten gick i söndags satte Team Thoréns av längs kanalbanken. I loppets app fick de information om hur långt bakom den virtuella bilen var och till slut också meddelandet att den var ikapp. 
– Den som vann i fjol sprang sex mil. Segrarna i dam- och herrklassen både i världen och i Sverige får en stor pokal. Det som är så coolt är att 57 procent av de anmälda är kvinnor. Det måste vara unikt, säger Annie som var den i Team Thorén som med 22,1 kilometer kom längst innan den virtuella bilen fångade in henne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!