Motalas okända landslagsman

Han är Motalas okända landslagsspelare i fotboll. Nu är Fadel Youssif, högerbacken, redo för onsdagens cupkvartsfinal mot Linköping City.

14 maj 2019 20:00

– Vi har en tydlig gameplan för att vinna matchen, säger Youssif, Vimmerbykillen som för ett par år sedan anslöt till Maif från Norrköpingsklubben Sylvias verksamhet.

Fadel Youssif har också palestinskt blod och det var i de färgerna som han i höstas spelade i U23-landslaget. Nu vet han inte exakt när det blir mer spel för Palestina.

– Men jag hoppas det blir matcher i sommar, säger Fadel från tisdagens träning med Maif.

Maif–City är ett rivalmöte med många matcher i matchen. Kvartsfinal i Östgötacupen betyder att Maif har en bonusstraff som division 2-lag. I Linköping City, som toppar norrettan, återfinns Motalakillen Adam Larsson.

– Det är ju några spelare vi känner igen. Det finns alla förutsättningar för en bra match, säger Fadel Youssif.

Lagens tränare Christer Persson och Melke Alan var förra veckan på utbildning i Geneve, Schweiz, tillsammans. Ihop med gamla landslagslegendarer från Spanien och Italien.

Trenden i fotbollen diskuterades på kursen och den är tydlig. Framtidens fotboll kommer att spelas med högre tempo och intensitet, som Liverpool och Premier league.

– Allt går snabbare och kraven på spelarna ökar, säger Christer Persson som troligen kommer att vila några spelare då cupkvartsfinalen kommer mittemellan två seriematcher. Men den ende som helt säkert inte är med mot City är Pontus Eriksson som rehabar sitt knä.

Öst media sänder Maif–City direkt på corren.se, mvt.se och klackspark.com. Matchen startar klockan 19 och sändningen klockan 18.50. Kommentator är Jim Petersson, med Jens Bollius som bisittare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius