Motalaförare bra i Degerfors

Flera platser i A-final körde SMK Motalas förare till sig när det i helgen var tävling i Degerfors i Värmland.

11 april 2016 20:00

Sju Motalaförare var på plats för lördagens race. Dagen kantades för gänget av problem med bilarna. Robin Nilsson och Alexandra Damberg delade bil och hade stora problem med en bil som inte ville gå ordentligt. Robin körde två heat och Alexandra körde bara ett halvt varv på hela tävlingen.

– Vår andra dam Elin Forslöv tog två heatsegrar men även hon hade otur med bilen och kom inte till start i tredje heatet men tog ändå en A-finalplats där hon inte kunde vara med och slåss om placeringar, kommenterar Jenny Boberg. Victor Gustavsson körde till sig nio poäng innan han som delade bil med Elin också fick bryta tävlingen. Junioren Amanda Boberg tog en heatseger i första men det blev lite tufft i andra och hon fick en svartflagg. Startsmäll i tredje gjorde att finalplatsen uteblev.

Jimmy Rask och Fredrik Karlsson gjorde riktigt fina säsongspremiärer. Fredrik tog efter bra körning hem tre heatsegrar och tog en A-finalplats. Efter en mindre startsmäll körde Karlsson i mål som femma. Rask tog sin A-finalplats genom att bli tvåa, etta och trea i sina kvalheat och körde efter bra körning in på en bronsplats i finalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius