Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Malmberg med på flicklandslagets lista

Artikelbild

| Landslagsspelare. Elsa Malmberg från IFK Motala är mitt uppe i försäsong och fotbollssäsong. Samtidigt är hon med på F17-landslagets lista i bandyn.

Mängder av grabbar från IFK Motala har varit med i ungdomslandslag genom decennierna. Nu börjar även tjejerna storma fram i de sammanhangen. Elsa Malmberg, 14-årig ytterhalv från IFK:s tjejlag, är en av 28 utespelare i F17-landslagets träningstrupp inför kommande säsong. Det är förbundskaptenerna Lisa Elg och Linnéa Thored Bergkvist som har tagit ut truppen. Dock har det ännu inte kallats till något läger eller liknande.

Elsa Malmberg säger: "Kul att bli uttagen. Jag är förvånad." Malmberg säger att styrkan är skridskoåkningen, men att hennes skott kan utvecklas. Hon siktar på damlandslaget på lång sikt. Just nu tränar Elsa och andra flickspelare i IFK barmarksträning ihop med klubbens pojkspelare. Annars är det också träning och matcher i fotboll med Zeros damlag i fyran. "Bandyn är viktigast", säger hon, även om det är fler pass fotboll så här års.

Boijes vykort från ännu en häftig resa

Boije Ovebrink, truckracingprofilen, har efter Volvoresan till Ryssland gjort ännu en resa till Sydamerika med sin Iron knight. Boije berättar: "Vi har under en vecka kört 125 inbjudna gäster samt ett antal tv-team, radiofolk och människor från sociala medier totalt över 150 varv på Autodromo Juan Y Galves i Buenos Aires. Otroligt intresse för The Iron Knight och även för mig personligen då att vara före detta European Champion i truckracing samt kört rally är mycket stort i Argentina. Vi reser nu hem till Motala och ekipaget ska nu köras till Santiago i Chile där vi möter upp 8 juni. Transporten går över Anderna på världens högst belägna väg där högsta punkten är 3500 meter över havet och ska vara en mycket tuff väg att köra", berättar Ovebrink.

Blomberg hemma igen, utan kontrakt

Ishockeyspelaren Anton Blomberg är hemma i Motala igen, nu kontraktslös efter att ha missat slutdelen av säsongen och det allsvenska kvalet med Tranås. Nu vet han inte var det bär vidare. "Jag vill spela vidare, men vet inte var än", säger han på väg hem från en påskutflykt med kompisar till Kalmar. Anton Blomberg skulle vilja spela fotboll för LSW, men kan inte just nu på grund av sitt skadade knä.

Ny Zeroslåt släppt av Gusten Birlev

Musik och sport hör ihop och nu har Motalamusikanten Gusten Birlev släppt en ny låt om BK Zeros. Titeln på den lite släpiga men snygga popdängan lyder "Vi är BK Zeros" och kan lyssnas på på nätet.

Filmen om Bednarski får fler föreställningar

Filmen om Motalakillen Andrzej Bednarski, "Vätternsimmaren", premiärvisas på Royal i Motala på måndagen. Filmen får flera visningar sedan många vill se den. Den kommer också att släppas på nätet efteråt. Filmen handlar om resan kring Bednarskis simning över Vättern för två år sedan.

Hett

1. IFK Motala Bandy

Tredje nyförvärvet klart. Viktor Hulthammar en oslipad diamant.

2. Piraterna

En vecka till elitseriepremiär. Snart är Motalalaget äntligen tillbaka.

3. Borens IK

Herrar och damer bara vinner i klubben som gör så mycket olika.

4. Blackhawks

Historisk touchdown av Eric Karlsson. Hemmapremiär i Råssnäs på lördag.

Snett

1. Erik Mobergs skada

Motalakillen i Jönköping Södra borta resten av säsongen, knäskadad. Sorg.

2. Motala AIF Fotboll

Dåligt med pengar, dåligt med damspelare och dåligt med herrpoäng just nu.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.