Familjen med sambon Maria Yngve och barnen Sigge och Elly har köpt hus mellan Bråstorp och Brunnsvik och flyttar in i september i den nya bostaden. Ett halvår fram tills dess kommer familjen att bo i Jönköping där Moberg på måndagen presenterades som nyförvärv i J Södra i superettan.

31-årige Motalasonen Moberg har skrivit ett tvåårskontrakt och kommer från september att kombinera att pendla timmen det tar mellan Motala och Jönköping med en övernattningslägenhet i Jönköping.

– Det kommer att bli jättebra. Familjemässigt bra och jag har fått bra intryck av klubbens chefsscout Christer Persson. J Södra vill tillbaka till allsvenskan och det vill jag också, säger Erik Moberg.

Artikelbild

| Motala är hemma för Erik Moberg som från september kommer bo i stan med familjen och pendla till fotbollen i Jönköping.

Mittbacken, som spelat totalt 131 allsvenska matcher med Åtvidabergs FF och Örebro, värvas nu in från danska andraligaklubben Viborg omedelbart. På torsdag ansluter han till J Södras träning.

– Det jag har sett av laget och hur man spelat tidigare har också tilltalat mig. Det tillsammans med närheten till familjen har skapat en bra helhet och jag ser fram emot att träffa alla och komma igång med träning, säger Moberg till J-Södras hemsida.

På sin hemsida skriver också klubben:

”Erik är en mittback med bra spelförståelse vilket gör honom följsam i sitt försvarsspel och offensivt är Erik bekväm i speluppbyggnaden med sitt passningsspel. Han har lång erfarenhet av spel på högsta nivå men har samtidigt en drivkraft att hela tiden utvecklas. Vi är trygga med att Erik kommer tillföra kvalitet och ytterligare professionalism till truppen”.

Erik Moberg kan nu åter börja planera för ett vardagsliv i hemstaden Motala där han växte upp i först Zeros och sedan Maif.

Det blir Kul med boll på Z-parken med barnen?

– Zeros eller Maif är vad som gäller, säger Moberg.