Micke byter sida i pressrummet

Motalafotografen Mikael Fransson tar över ansvaret som pressansvarig för STCC och Rallyx nordic. Viss erfarenhet av att jobba med racing har han.

8 april 2016 09:15

Att säga att Mikael Fransson, eller Micke som nog de flesta känner honom som, har viss erfarenhet av jobba med racing är långt ifrån någon överdrift.

1997 plåtade han sin första STCC-tävling och sedan dess har han varit på plats vid de allra flesta racen som körts. De erfarenheterna han samlat på sig från alla de tävlingarna tar han nu med sig när han nu tar sig an uppdraget som pressansvarig.

– Jag känner ju de allra flesta i pressrummet och det är ju en fördel, säger Fransson som efter alla sina år som motorsportfotograf vet precis vilka förutsättningar media vill ha för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt. Att se till att de får de förutsättningarna blir nu ett av hans uppdrag. Det finns dock ett annat som han menar är minst lika viktigt.

– Först och främst så ska jag se till att det kommer media till tävlingarna. Gör de bara det så ska jag se till att ta hand om dem. Där kommer jag jobba ihop med Jerker Johansson som är informationsansvarig för Porsche- och Renaultklasserna, säger Fransson.

STCC blev snabbt en succé som lockade både storpublik när det startade 1996. På senare år har intresset dock, inte minst från medias sida, svalnat något. Inte minst efter att flera av de stora STCC-stallen inför säsongen 2012 bröt sig ut och startade en egen serie, TTA.

– Det blev en kris i svensk racing där, säger Fransson som nu alltså ska försöka vända den trenden och locka tillbaka sina gamla kollegor till racingbanorna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson