Månsson bollade med Stenmark

Det finns många roliga och härliga bilder i Piraternas klubblokal på Dunteberget. Bland annat ses alpine ikonen Ingemar Stenmark testa en speedwayhoj. Det var på 70-talet som alpina landslaget var på träningsläger i Motala och då besökte Piraterna. Piratordföranden idag, Roger Månsson, jobbade då landslagets sponsor Luxor som fick skidåkarna till Motala. På Luxors tennisbana i Varamon fick Månsson slå några slag med Stenmark.

”Jag fick se honom gå på slak lina också. Vilken balans han hade”, minns Roger Månsson och lyser upp kring minnet.

Artikelbild

| MÅLSKYTT. Anders Bengtson gjorde första målet och kramades om av Hasse Wetterhall.

På torsdag har Piraterna årsmöte och inför det är Roger Månsson föreslagen som ordförande ännu ett år.

Piraternas vd lirade boll

Piraternas nye vd Leif Johansson har aldrig kört speedway, men han har en bakgrund som fotbollsspelare i sin ungdom. Laget var Bergum som spelade division 5 i Göteborg.

Gåfotboll en del av Boren

Det är knappast något nytt begrepp. Skällsord har det varit många gånger när fotbollsmatcher har haft lågt tempo. Det har också använts i träning när spelförståelse ska tränas och spelsystem ska övas in. Men som en etablerad del av en klubbs verksamhet är det nytt och skvallerspalten var med i fredags när Borens IK hade premiär för gåfotboll inomhus. Nio spelare, en åskådare och en tv-reporter dök upp i Motala sporthalls B-hall.

Det var en trevlig timme där äldre och medelålders kunde spela tillsammans. Trötta och svetta blev alla.

"Det bästa är att alla kan vara med. Många mår bra av promenader och det här är ett roligare sätt att promenera", säger Borens ordförande Kjell Augustsson.

Boren ska köra varje fredag morgon inomhus och sedan kanske också utomhus i sommar om det finns intresse.

Mobergs danska sångframträdande

Erik Moberg anpassar sig nu till sitt nya liv i Viborg. Genom att sjunga på danska.

På Viborgs FF:s Facebooksida finns en film från lagets träningsläger i spanska La Manga.

Där sjunger Motalakillen Moberg den danska versionen av Olsen brothers schlagerhit ”Fly on the wings of love”.

Se klippet och bedöm Mobergs insats själva.

Erik Moberg blev förra veckan klar för Viborg, efter att ha lämnat sin senaste allsvenska klubb, Örebro SK.

”Det går bra. Vi åkte till La Manga på träningsläger på direkten så det var snabba puckar. Haha, ja, som de flesta lag har var det en inkilning, men en väldigt lugn sådan. Lite sång och charader”, berättar Moberg från La Manga.

Viborg återstartar danska ligan på söndag efter vinteruppehållet, borta mot Midtjylland.

Lollo Säll gillar Lindmark

Roger Säll har flera idoler inom brottningen, men även flera i andra idrotter. Som Peter Pekka Lindmark, hockeymålisen, trots att han lämnade Sälls favoritlag Färjestad för Malmö.

"Han var så cool. När de andra körde försäsong stod han bredvid och tittade på och rökte", säger Lollo Säll som också gillade reklamen för ett ölmärke, när Pekka sade att "jag har tagit några guld i mina dar".

"Jag drack också en del Norrlands den tiden", berättar brottarledaren och ler.

Två sorters brottare enligt Säll

Roger Säll har brottats ett helt liv, men han har inga blomkålsöron. "Det finns två sorters brottare, de som skallar och de som tar emot. Jag tillhör de som skallats. Så i stället har jag ett och annat spräckt ögonbryn", berättar Motalakillen.

22:a segern för Waif

Inget kan få Waif att förlora i hockeybockeyn. 22 raka segrar på snart två år har nu Motalalaget, döpt efter grundaren Martin Wester. Senast blev det 10–6 och 11–8 mot Motalas forna storlag VTM de två senaste lördagarna i Motalaserien. Dags för Waif att kanske snart pröva vingarna utanför Östergötland i lämplig cup. Hur bra kan laget bli?

Göthberg tränar inomhus

Målvakten Rickard Göthberg tränar inte så mycket med IFK Motalas division 3-lag ännu. Men veteranlaget med Egnell, Östling och Blomberg har Maifprofilen gästat på träningen i Marieberg.

"Vi siktar på Boren futsal cup. Minst kvartsfinal tror jag att vi skulle gå till", säger Göthberg.

Jivegård och Barsom dömer RP

Vadstenaduon Mattias Jivegård och Barsom Barsom får en ny chans att döma i handbollsallsvenskan. Den 25 februari dömer de RP:s damer mot OV Helsingborg i Linköping.

"Det ska bli kul", säger Mattias Jivegård.

Vestergaard: Bästa matchen i år

Solfjäderstaden slog Linköpings universitet med 9–2 borta och behåller serieledningen i tvåan. Kristofer Vestergaard, Fjädertränaren, säger: "Bästa matchen för i år där vi satte vår defensiv klockrent samt var effektiva i avsluten". Nu blir det spännande på söndag med en seriefinal mot tabelltvåan Rimforsa hemma.

Hett

1. Maja Nilsson

Maifs höjdhopparess gjorde debut i seniorlandslaget i Nordenkampen i Tammerfors. Med 1,83 tog hon poäng och stod för en fullt godkänd insats.

2. Solfjäderstaden

Det är nerv och dramatik kring klubben båda A-lag den här vintern. Damerna går mot seriefinal och herrarna har tidig seriefinal nu på söndag.

3. Motala AIF Fotboll

Fotbollslaget satsar ungt och vinner allting på försäsongen hittills. tre raka segrar. Någonting bra måste det betyda för Motalas bästa fotbollslag.

Snett

1. IFK missade matchboll ett

IFK var på väg mot att bli kvalklart, men föll mot Nässjö efter mål i slutminuterna. Två matchbollar kvar nu, nästa hemma mot Kungälv på lördag.

2. Motala AIF Hockey

Tung förlust hemma mot Jonstorp och Maif kvar under strecket. Fyra matcher kvar och Maif ligger illa till. Kan tvingas till svårt kval för att hänga kvar.

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.