Målet för klubben: Få unga att fortsätta

Många ungdomar börjar idrotta. Men många slutar också. Nöten att knäcka för alla verksamheter är att få fler att fortsätta.

15 mars 2019 09:00

Innebandyklubben Mjölby IBK är en av de föreningar som brottas med problemet. Tränaren och pojkansvarige Magnus Carlsson berättar:

– När grabbarna var 8-9 år var vi 25 spelare, alla födda 2004. Nu har vi 15 spelare kvar och då får vi räkna in fyra årskullar, 2001-2004, berättar han.

Videoserien i Öst media, Idrottsresan som går runt i Correnland och MVT-land, har nu kommit till hållplats 16 och det är Mjölby IBK:s borg Lagmanshallen.

Mjölby IBK har ett tiotal ungdomslag, plus herrlag, damlag, damjuniorlag och Innebandy för alla. Verksamheten är inte liten, men får hela tiden jobba för att spelare inte ska sluta eller gå till andra idrotter.

– Sammanhållningen är viktigast, att vi har roligt och att ungdomarna rör på sig, säger Magnus Carlsson.

En lösning för att klubbar på mindre orter ska behålla verksamhet är att samarbeta med andra och Mjölby har ett samarbete med Boxholm där damlaget nu ska kvala till allsvenskan. Det kan också göras en trevare till Mantorp.

Sammanslagningen Mjölby IBK, som ursprungligen hette Lundby IK som bildades 1985, har 250 medlemmar. Omsättningen är 450 000 kronor.

Ofta är hallar ett problem, men här är det inte så även om hallarna är slitna. Men Mjölby har Lagman och Kungshöga, plus möjlighet att vara i Dacke, Skänninge och Mantorp. Det är väl förspänt.

I videoinslaget på Öst medias sajter intervjuas Magnus Carlsson, plus ordföranden Mattias Moberg, samt spelarna Liam Andersson och Jakob Wetterlöv.

Moberg hette Mattias Gustavsson förr och var A-lagsback då. Andersson och Wetterlöv är 15-åriga talanger som klappar på porten till A-laget nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius