Måldrottningen tillbaka i Maif

Skvallerspalten med Rapp, Tell, Bergqvist, Hagård, Moberg, Komulainen och bröderna Axell. Plus heta listan.

Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Poängdrottning tillbaka från Malmö

Efter ett år i Malmö Redhawks i division 1 har Amanda Rapp, 22 år, nu nyligen flyttat hem till Motala igen. Det betyder ett finfint nyförvärv till Maifs division 2-lag. Rapp gjorde nio mål och totalt 20 poäng när hon senast lirade i tvåan för Maif säsongen 2015/2016.

"Jag ville testa ettan i Malmö och jag hade jobb där också", säger Rapp som gjorde fyra poäng på de fem första matcherna.

Malmöäventyret försvårades dock av skador och i maj opererade Amanda sin axel. Det betyder att hon nu börjar om med hockeyn hemma. Dock har hon skiftarbete på Toyota i Mjölby, med kvällstjänstgöring. "Jag kör hockey i den mån jag hinner", säger poängdrottningen.

Maif tränar två gånger i veckan och har premiär senare i oktober.

"Vi är ett bra lag. Vi peppar varandra och har bra sammanhållning", säger Amanda Rapp.

Hockeyassist av Jonas Tell

Bandystjärnan Jonas Tell, som lämnat Kungälv efter den gångna säsongen, trivs i sitt nya lag och sin nya sport ishockey. På söndag startar division 4-säsongen, med Partillelaget Duells. Premiären är nu på söndag hemma mot Herrings HC. "Det känns riktigt bra faktiskt. Har spelat en träningsmatch, 2–2. Jag gjorde en assist, men hade bud på mer om jag hade varit lite mer van vid pucken", kommenterar Jonas Tell.

Martin Bergqvist hyllad i podd

Motalakillen Martin Bergqvist går det bra för i innebandyn i Wårgårda IBK. Ett äkta hattrick gjorde Bergqvist i 12–3-segern mot Tibro i division 2-premiären mot Tibro. Han blev hyllad för det i Alingsås Tidnings podd, inte bara för innebandyspelet, utan även för att han gör mycket i föreningen. Bergqvist jobbar bland annat med ett integrationsprojekt i WIBK, kallat WIBK United, där han lotsar in nyanlända i idrottslivet.

Hagård leder ett lag igen

Sebastian Hagård har tränat både damlag och herrlag i Solfjäderstaden. Efter något års uppehåll är han nu tillbaka på tränarbänken i den östgötska innebandyn. I trean, med start mot Libk U borta 8 oktober, leder Hagård Linköpings IBS tillsammans med Martin Önnegren, som också har ett förflutet i Fjädern. IBS möter bland annat Borensbergs IBC som startar trean borta mot Åtvidaberg 6 oktober.

Seger för Mobergs lag

Erik Mobergs Viborg har tragglat i gång i danska andraligan. Fem segrar och fem förluster efter vändningen, 2–3 till 4–3 hemma mot Roskilde. Motalakillen spelade hela matchen som mittback för Viborg i den matchen. "Ja, vi vann några matcher i rad och klättrade i tabellen. Hoppas det fortsätter så. Vi har haft mycket skador så inte kunnat spela med samma elva två matcher i rad", kommenterar Erik Moberg. Senast blev det 4–0-seger mot Brabrand och då spelade inte Erik Moberg.

Komulainen tränar unga i Norge

Han drog in ett världslag till Motala. Nu är det tränaren Jimmy Komulainen som gör egen världsturné. Uppdraget just nu är att träna juniorer i den norska klubben Skien från Telemark.

Bröderna Axells bas: Linköping

Vadstenas duktiga golfbröder Gabriel och Johannes Axell, som båda kvalar till olika tourer nu i höst, kommer inte att flytta till Halmstad. Det passar bättre med klubben Landeryd att de bor närmare här och därför kommer basen att bli Linköping.

Hett

1. Team Motala

Pingisgänget ångar på och stärker sina chanser att ta hem Guldklockan för årets främsta idrottsprestation. I singel på EM tog spelarna ett silver och två brons.

2. Solfjäderstaden

Bara en poäng, suddenförlust, i hemmapremiären i ettan. Men det var en match som hade allt. Innebandyn är tillbaka i Motala. Linus Staaf en vass målvakt.

3. Motala AIF Fotboll

Stort intresse för den lediga tränarposten. Maif jobbar på inför nästa år och tog i helgen en seger. Ett ungt division 2-lag som kan avancera närmaste åren.

Snett

1. Piraterna

Efter Västerviks ja är allsvenskan ett faktum. Stefan Andersson Skill lämnar och det är inte bara kommunen som klubben är skyldig pengar. Skutan är sjunkande.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa