– Det har gått jättebra. Många har blivit bättre och vi ser till att ha deltagare i alla grenar. Lagmatcher förbrödrar också, säger LGIF-ledaren Åsa Hallkvist efter andraplatsen.

– Inget att säga om. Det blir division 1 nästa år. Det kan vara bra att gå ned en division, säger Maifs ledare Peter Håkansson efter jumboplatsen.

LGIF hade chansen inför den avslutande stafetten över 4x100 meter. Då hade Therese Bjureby vunnit 400 meter häck och Sofia Johansson tagit hem 1500 meter. Lovisa Lindholm tog dessutom andraplatsen i höjdhopp med nya personliga rekordet 1,73 meter.

LGIF mönstrade Linnéa Agefjäll, Therese Bjureby, Jenny Lestander och Rebecka Svedberg i den avslutande stafetten och kom där tvåa efter Mölndal, vilket gav en andraplats totalt i tävlingen hemma på Campus Valla. Därefter följde Växjö, Hovslätt, Tjalve från Norrköping och Motala AIF. Tjalve hängde kvar och Maif åkte ur.

Mölndal får åka till lag-SM i Helsingborg i början av juli.

– Det har varit jättekul, en av de roligaste tävlingarna. Man kör i lag, hejar på varandra och alla har gjort det jättebra, tycker LGIF:s Jenny Lestander.

Maif kom utan fotskadade Maja Nilsson som är tävlingsbar preliminärt först om en månad till Världsungdomsspelen i Göteborg. Det är en generationsväxling och bland annat fick tolvåringarna Ida Kindbom, som kom sexa i höjd med 1,30, och Svea Eklundh, som kom femma i stavhopp med 2,30, chansen.

– Om några år kommer vi att bli bättre, säger Svea och Ida.

I Maif vann Anna Karlsson diskustävlingen på 50,86. Karlsson kom också tvåa i kula med 12,31 och även Sara Forssell kom tvåa, i slägga med 46,96. Emelie Fielder kom trea på 800 meter efter att ha blivit omsprungen i spurten. Orchina Ghreibo offrade sig på 3000 meter hinder och kom fyra på kort varsel.

– Vi har kämpat tappert. Fjärde året vi är med i SM-kvalet och vi kommer tillbaka, lovar Peter Håkansson.

På herrsidan kom Tjalve fyra efter vinnande Mölndal.