Motala AIF:s ungdomslandslagslöfte Sam Meripaasi, född 2003, väljer det senare alternativet sedan han skrivit på ett 3,5-årskontrakt med IFK Norrköping. Redan nu pendlar Motalakillen fyra gånger i veckan till Norrköping. Redan nu har han spelat tre matcher med IFK:s U16-lag.

Meripaasi, som satsar på fotbollen som mittback, går ut nian i Motala i sommar, men flyttar sedan till Norrköping där han börjar fotbollsprofilen på De geer-gymnasiet i höst.

– Målet är att spela en landskamp för Sverige och att nå elitfotbollen. Norrköping har den bästa akademin och är de som får fram flest egna spelare. Det är en bra klubb, säger Sam Meripaasi som även hade alternativen att stanna i Maif och att gå till Jönköping eller Örebro.

Sam Meripaasi var nyligen med på ännu ett landslagsläger och hoppas komma med på nästa uttagning till en matchturnering i Portugal.

Maif har en bra årskull i laget för födda 2003 där förre A-lagstränaren Milan Kosovic är ledare.

Enligt Maif är det oklart om någon mer från kullen flyttar iväg i sommar. Det snackas om att Adam Kosovic ska till Norrköping och Granit Hana och Noah Nylander ska till Jönköping Södra.

Målvakten Nylander är dock just nu med i Maifs A-lag, liksom stjärnskottet i anfallet, Ahmed Qasem.