Maifs kvalmotståndare kryssade

Motala AIF:s motståndare i division 1-kvalet Ytterhogdahl och Karlberg spelade oavgjort i den första kvalomgången. Nästa helg är det dags för Maif att koiva in i kvalet.

Ett bra resultat för oss menar Maif-kaptenen Simon Karlsson efter att Ytterhogdahl och Karlberg spelat oavgjort.

Ett bra resultat för oss menar Maif-kaptenen Simon Karlsson efter att Ytterhogdahl och Karlberg spelat oavgjort.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-10-20 21:35

Någon hemmaplansfördel kan man inte säga att Ytterhogdahl fick när de tog emot Karlberg i den första matchen i kvalserien till division 1 där Motala AIF ingår. 
För vintern kom till Ytterhogdahl och med den en decimeter snö. Så matchen fick flyttas till Hudiksvall. Och möjligen kan det ha påverkat hemmalaget. För gästande Karlberg började bäst och ledde redan efter en halvtimme med 2-0. 
Men istället för att Karlberg rann ifrån och vann med stora siffror så kom Ytterhogdahl tillbaka och innan matchen var slut så hade de kvitterat till 2-2. 
Ett resultat som Maif-kaptenen Simon Karlsson gillade.
– Det är klart att det var ett bra resultat. Det förbättrar ju förutsättningarna för oss. Men det påverkar egentligen ingenting. Vårt fokus ligger fortfarande på att vinna båda matcherna, säger han.

Såg du matchen själv?
–  Nej, det var många som följde den på nätet men jag såg den inte, säger Karlsson som därmed inte kan ge någon analys om av det kommande kvalmotståndet. 
Det förklarar han att Maif-spelarna kommer få en grundlig analys av matchen av tränaren Christer Persson. 
 – Jag pratade med honom tidigare i dag och då sa han att vi skulle ta det i morgon. 

Motala AIF kliver in kvalspelet kommande helg. Dock är det ännu oklart om de spelar hemma mot Ytterhogdahl eller borta mot Karlberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!