Maif: "Vi ska ha konkurrenskraftigt lag"

Motala AIF:s fotbollsklubb kommer att agera i coronakrisens spår. Men hur klubben kommer att agera är inget beslut taget om ännu.

– Det är ansträngt, en utmaning. Precis som för alla andra just nu. Men vi ska ha ett konkurrenskraftigt lag, klargör kassören Daniel Soner efter torsdagens styrelsemöte.

Motala AIF har fått ett litet vakuum att fylla nu när Svenska fotbollförbundet bestämt att söderettan skjuts upp till i slutet av maj. Dessutom blir det inget spel i Östgötacupen nu helgerna framåt.

Herrlaget har ledigt fram till på måndag då tränaren och sportchefen Christer Persson tar beslut om hur förberedelserna för försäsongen ska gå vidare.

Maif är inbjudet till att spela träningsmatcher mot grannklubbarna i länet, Sylvia, Åtvidabergs FF och Linköping City. Men inget är spikat om den turneringen ännu.

I övrigt kör damlag, akademilag och ungdomslag på med respektive träningar.

– Vi följer Riksidrottsförbundets rekommendationer. Man ska vara hemma om man är sjuk och iaktta försiktighet. Alla byter om hemma, säger Daniel Soner.

Maifs P06-lag ska enligt plan vara värd för en internationell camp nu 1-3 maj. Med 16 lag på IP från flera länder. Där är inget beslut taget om att ställa in eller skjuta upp. Det avvaktas.

Maif fotbollsklubbs årsmöte skulle varit på torsdagskvällen, men har skjutits upp till 28 april.

För sin ekonomi kommer Maif att agera på något sätt, men det är oklart hur.

– Vi tittar över situationen. Den är ansträngd, men nu tittar vi på vad det finns för krispaket och vilka åtgärder vi kan göra. Vi har det ungefär så svårt som andra klubbar, säger Daniel Soner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa