Maif saknar flera spelare i derbyt

Fyra poäng de senaste två matcherna har det blivit för Maif. "Vi vill gärna fortsätta den positiva trenden", säger tränaren Christer Persson.

16 juni 2019 20:00

Efter en tuff smäll borta mot särklassiga jumbon Södertälje för två matcher sen, där man slarvade bort två poäng på övertid och släppte in en kvittering, så har laget lyft sig. Först blev det en poäng mot topplaget Enskede och sen 2-0 mot Aspudden-Tellus.

– Killarna har gjort det bra och verkligen bidragit, oavsett om det har fått starta matchen eller kommit in och fått speltid. De har funnit och accepterat sina roller på ett mycket bra sätt, menar Christer Persson.

Nu väntar hemmamöte med AFK Linköping, en poäng före i tabellen och ett lag som släppt in mycket mål, 30 stycken på 11 matcher.

Kanske var det därför som Maif slipade en hel del på varianter och sätt att ta sig till avslut på den sista tredjedelen av planen vid sista träningen på söndagsförmiddagen?

– Det skulle kunna vara så, medgav Christer Persson med ett leende.

AFK har ett samarbete med division 1-laget Linköping City och kan ta spelare därifrån. Hur det blir nu vet ingen.

– Jag har sett dem i två eller tre matcher och tycker att jag har ganska bra koll på hur de vill spela. Samtidigt blir det svårare när man inte riktigt vet vilka spelare de ställer på benen från match till match. Men vi tittar i första hand på vår egen prestation och rättar oss väldigt lite efter motståndarna.

Till matchen får han undvara fyra spelare. André Rako rehabtränar fortfarande sin fot efter en skada han fick i cupmatchen mot Linköping City. Brorsan Renato Rako stukade foten på träning för några dagar sen och är inte tillgänglig. Det är heller inte långtidsskadade Pontus Eriksson och Jacob Harris.

Öst Media sänder matchen med start kl 18.50 på mvt.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén