Maif har inte gett upp kampen

Blytung förlust på stopptid mot Haninge senast. Men Motala AIF har inte gett upp toppstriden i division 2.

31 augusti 2019 10:00

– Vi ser tabellen, både spelare och ledare. Vi ska göra allt vi kan för att komma så högt upp som möjligt. Det är sju matcher kvar, 21 poäng att spela om, och vi möter flera av de lag som vi tampas med, säger tränaren Christer Persson inför lördagens hemmamatch mot Assyriska Södertälje på Idrottsparken.

Det var ett par deppiga dagar efter att Maif i lördags förlorade med 1–2 mot tabellettan Haninge hemma.

– Det blir extra tungt när vi förtjänade mer. Spelmässigt var vi lika bra, men det gäller att förvalta chanserna. Man måste jobba till sig marginalerna, säger Christer Persson.

I tabellen är sjätteplacerade Maif nu sju poäng efter Enskede som har kvalplatsen. Assyriska Södertälje är bara en poäng efter Enskede.

Borta i våras spelade Maif 1–1 mot Assyriska. Det var i en period efter cupmatchen mot Linköping City där Maif hade mycket skadeproblem.

– Det är tufft motstånd, Assyriska slåss verkligen om andraplatsen. De vill rulla boll och äga boll och det vill vi också. Det lär bli kamp om bollinnehavet och det gäller att vi gör en stabil och gedigen insats, säger Christer Persson.

Maif har ett avbräck och det är trotjänaren och kantspringaren Renato Rako som är avstängd efter att ha fått sin tredje varning senast.

Det har varit sjukdomar och skavanker i truppen, men nu ska allt vara på väg åt rätt håll.

Pontus Eriksson gör nu allt mer speltid i U19-laget och kommer allt närmare A-lagstid. Ivan Rako är också i full träning.

Nyazeeländaren Jacob Harris är dock borta resten av säsongen på grund av sin fotskada.

På läktarplats aviserar Dribbla United på lördagen återigen att bilda en röststark hejarklack.

Matchen mot Assyriska startar klockan 16 på IP.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius