Maif förlorade i straffdrama

Motala AIF pressade division 1-laget Örebro SK Söder. Oavgjort efter 120 minuter, men Maif förlorade i straffläggning.

4 juni 2019 22:04

– En heroisk insats av oss, säger mittbacken Linn Haglund som var en av de som missade (målvakten räddade) straff för hemmalaget.

– Självklart surt att förlora så här, men det känns ändå som en vinst. Det var en lång match och på straffar är det 50/50. Vi jobbar som ett lag hela matchen och vi viker inte ned oss, kommenterar Linn Haglund efter förlusten med 3–5.

Det handlade om första omgången av Svenska cupen där division 3-laget Motala AIF kvalificerat sig tack vare att laget gick långt i Östgötacupen förra säsongen.

78 lag är med i Svenska cupen för och i första omgången är det lag från ettan, som Örebro SK söder, och nedåt som spelar. I omgång två går elitettan-lagen in och i omgång tre gör de allsvenska lagen entré. Därefter blir det gruppspel.

I första halvlek av Maifs match mot ÖSK märktes inte divisionsskillnaden på två ligor. maif skapade väl så mycket, bland annat genom de farliga Felicia Holgersson och Sierra Shugarts.

Samtidigt höll Maifs försvar bra, med Julia Ekström och Linn Haglund som mittbackar framför Pernilla Bengtsson i målet.

I andra halvlek tog ÖSK över litegrann och skapade en del. Maif var på sitt håll farligt i kontringar med amerikanskan Sierra Shugarts på mittfältet bakom inhoppare som Lisa Pålsson och Elin Hedström

I förlängningen tog Maif ledningen med 1–0 efter fyra minuter, genom Sierra Shugarts som nickade in en hörna. Stort jubel utbröt i Maif som skaffade sig läge för cupskräll i sena sommarkvällen. Men ÖSK kvitterade genom lagkaptenen Caroline Zandén på ett långskott.

Matchen slutade 1–1 efter 120 minuter och Örebro SK Söder vann sedan straffläggningen med 4–2 och 5–3 totalt.

Straffmålen: 2–1 Sierra Shugarts, 2–2 Caroline Zandén, 3–2 Lisa Pålsson, 3–3 Sara Strandberg, Felicia Holgersson miss, 3–4 Anna Meijer, Linn Haglund miss, 3–5 Emma Tideman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!