Maif får planera om inför söderettan

Motala AIF får planera om försäsongen. På onsdagen kom beskedet om uppskjuten säsongsstart i söderettan. 21 maj börjar det.

– Bra att det kom besked. Nu blir det nya förutsättningar. Vad jag förstår kan det bli 30 matcher ändå, säger Maifs tränare Christer Persson.

Maif har tagit beslutet att ta ledigt resten av den här veckan. Det betyder att det tänkta genrepet mot Rynninge i Örebro på lördag är inställt.

På måndag startar en ny försäsong. Inför 21 maj då söderettan ska starta. Ny spelordning ska sättas i början av april.

– Det kan bli att de första omgångarna flyttas och placeras senare, med övrigt program intakt. Det kan bli att vi spelar november ut och det kan bli flera matcher i veckan. Det är oklart, säger Christer Persson.

Det talas om en träningsserie med Maif, Sylvia, Linköping city och ÅFF, men det är inte klart än med detaljerna där.

Maif hoppas spela i Östgötacupen, med 16-delsfinal mot Mjölby Södra 5 april och eventuellt åttondelsfinal mot LSW eller Boren 13 april.

Sportsligt i Maiftruppen, skadeläget, är det David Lantz som har en bit kvar av sin rehab. Men annars är Elmer Civgin nu i träning med boll, och nyförvärven Niklas Jönsson och Markus Uppling fick var sin halvlek mot Smedby senast.

I spelartruppen är läget bra.

Sedan kan det bli ekonomiska åtgärder. Precis som att hela samhället drabbas av coronaviruset så drabbas även en "halvprofessionell" förening som Maif.

På torsdagen skulle det varit årsmöte i Maif fotboll, men det är uppskjutet. I stället är det styrelsemöte.

– Inget är beslutat, men det ska utvärderas vilka åtgärder som kan göras. Alla påverkas, säger Christer Persson som också är sportchef i Maif.

Herrarnas division 3, med Borens IK, börjar först i mitten av juni, med en enkelserie där lagen bara möts en gång.

Borens herrar har laddat för att dra igång division 3-säsongen i april. Nu blir försäsongen flera månader längre. 

– Det var ganska väntat, men trist så klart. Nu får vi tänka om i planeringen, säger Borentränaren Martin Axén. 

Det kommer alltså bara spelas elva matcher i serien som avgörs på några månader under sensommaren. Slumpen kommer ha mer inflytande än vanligt i hur tabellen slutar, menar Martin Axén. 

– Det blir speciellt. Division 3 brukar vara jämn i 22 matcher. Då skiljer det ofta lite mellan kval uppåt och kval nedåt. Nu ska det avgöras på elva matcher. Varje match kommer vara som en cupfinal. 

Boren får ställa in sig på träning, eventuellt cupspel och vänskapsmatcher fram till juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa