Maanum: "Är inte helt ovan vid det"

Några minuter kvar att spela av hemmamötet med Kungsbacka när Frida Leonardsen Maanum blev liggande kvar i gräset och grinade illa. Men det var ingen fara.

– Nej, det var bara kramp. Kan bli så med mycket spring och mycket matcher på kort tid, sa LFC-mittfältaren.

Norska VM-spelaren log efter 2–0-vinsten mot Kungsbacka på Linköping arena.

Det positiva för LFC var tre nya poäng och förbättrat läge i allsvenska toppstriden.

Det negativa?

Tja, insatsen lämnade rätt mycket i övrigt att önska.

715 åskådare kom till Linköping arena för att se guldfavoriten mot poänglösa nykomlingen från Kungsbacka och. . .ja, de hade i alla fall tur med vädret. Det var sömnigt och energilöst värre, men utan att vare sig förta sig eller imponera vann hemmalaget enkelt.

Frida Maanum sa:

– Vi hade stort bollinnehav och det ska vi vara nöjda med. Men vi hade det lite svårt anfallsmässigt och borde ha skapat fler målchanser. Det gick lite för sakta och saknades en del på sista tredjedelen.

Rätt så.

Det var toppen mot botten och knappt ens pengarna tillbaka på hemmavinst. Det märktes också på LFC-startelvan där landslagsmeriterade trion Emma Holmgren, Anna Oscarsson och Kosovare Asllani sparades och Matilda Haglund, Linn Bogren och Dajan Hashemi fick chansen i stället.

Men det märktes också på spelet att nyckelspelarna saknades.

LFC hade som väntat bollen nästan hela tiden, men var för tempolöst, utmanade för sällan och rörde sig inte tillräckligt. Var det något som saknades så var det löpningar i djupled och chanserna var relativt lätträknade.

Till slut kom ändå det efterlängtade hemmamålet.

Lina Hurtig hakades upp (?) och efter två raka straffmissar av Kosovare Asllani fick i stället Frida Maanum förtroendet från elva meter.

Då gick det bättre.

Målvakten tidigt åt ena hållet, bollen säkert åt det andra.

– Kul att få göra mål. Jag tror inte att jag varit straffskytt i LFC tidigare, men däremot i andra lag. Så jag är inte helt ovan, sa hon.

LFC var i överläge och det var inget snack sen heller. Med drygt tio minuter kvar kom 2–0 när Stina Blackstenius löpte sig fri, hann före målvakten och rullade bollen i öppet mål. Klart bäst i hemmalaget: ovannämnda Maanum som dominerade på mittfältet och var den som med ett längre passningsspel också öppnade en del ytor framåt.

– Man känner av att det är mycket matcher, men det är bara att köra på. Nu har vi två tuffa matcher (Kristianstad och Rosengård) kvar innan det är uppehåll för VM. Vi har ett bra driv i laget och ska göra allt för att vinna dem också, sa 19-åringen.

Olof Unogård, tränaren, sa:

– I första halvlek tyckte jag ändå att vi gjorde det helt okej. Andra var sämre. Vi hade tänkt att göra några andra byten och även sparat Stina (Blackstenius) och Lina (Hurtig) något, men det var inte riktigt läge för det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa