Livstidskontrakt för Jonsson

I stort sett hela Solfjäderstadens trupp följer med upp i division 1. En som verkligen bestämt sig för att aldrig lämna moderklubben är Christoffer Jonsson.

23 april 2019 19:00

Det har gått drygt fyra veckor sedan Solfjäderstaden svarade för den galna vändningen i seriefinalen mot Rimforsa och kvalificerade sig för spel i division 1 kommande säsong.

Och som det ser ut så kommer merparten av de spelare som tog dem dit också fortsätta. Sen säsongen tog slut så har åtta spelare med utgående kontrakt skrivit på för en förlängning.

– Sen har vi ett antal spelare som har kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Så vi förlänger med i stort sett alla spelare. Fredric "Kumla" Carlsson är väl den ende som aviserat att han inte ska spelad vidare. Men det gör han varje år. Sen brukar han dyka upp ändå, Säger Jens Larsson i Solfjäderstadens sportgrupp.

Den kontraktskrivning som sticker ut lite extra är Christoffer Jonssons. För när övriga spelare skrivit på för två eller tre säsonger så kritade Jonsson ner sitt namn på ett livstidskontrakt med moderklubben.

– Vi sa det åt honom att vi skriver på livstid så slipper vi sitta här varje år. Han är en go kille, bra både på plan och i omklädningsrummet, säger Larsson.

Som fortsätter:

– Så det ser bra ut. Sen letar vi givetvis efter lite spets. Men där har vi ingenting att berätta just nu.

En månad efter säsongen tog slut så har Solfjäderstaden presenterat ett nyförvärv. Hemvändaren Oscar Bierfeldt som återvänder till moderklubben efter spel i allsvenskan med Nyköpingslaget Onyx.

Men inom de närmaste veckorna hoppas Larsson kunna presentera ytterligare något eller några tillskott till truppen.

– Vi har några som vi har haft kontakt med sedan säsongen tog slut. Men de är inte så sugna på innebandy så här års. Samtidigt så vill ju vi ha det klart så fort som möjligt. Så det är ett givande och tagande.. Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson